I ja sam vec pisao o tim vikendasima kako nas nazivate, posto sam i ja jedan od njih. Elem neznam zasto se vi sto redovno placate PIO NON STOP bunite i trazite da to bude uslov za dobijanje subvencija i stya toliko imate protiv nas? Ja radim za 25 000 mesecnu platu, a imam dva deteta od 2.5 god i od 1.god. Meni su te pare male za izdrzavanje, a zivim na selu. U vlasnistu imam 1.5 ha zemlje i to obradjujem zajedno sa jos jednim ha u zakup, na koji neuzimam subvencije jer je njiva prijavljena u gazdinstvu vlasnika, uzeo bih ja i vise ali nema, ili ko ima trazi 5 evra po aru sto je 500 evra po ha, koliko i sada placam za ovaj ha. uglavnom se bavim povrtarstvom i tako dopunjujem svoj budzet. Ja bih najradije voleo da zivim samo od poljoprivrede ali je to sa ovom povrsinom nemoguce. A I PITAO BIH JA VAS DA LI SE SUBVENCIJE ISPLACUJU OD TIH VASIH PARA STO UPLACUJETE PIO? Znam ja da vas boli to sto da nije nas VIKENDASA, vi bi MOZDA imali vece subvencije, ali i mi trosimo gorivo za nase traktore, i mi trosimo djubrivo, semena, sredstva za prskanje i prihranu, naravno svako u svojoj kolicini, ali isto kupujemo ta sredstva i samim tim placamo i akcize i pdv na te proizvode. A isto tako primamo subvencije svako u svojoj kolicini. MENI MNOGO ZNACE TIH 18000 ZA 1.5 ha, A I ZNACI MI SUBVENCIJA ZA OSIGURANJE KOJE UPLACUJEM ZA POVRCE KOJE SADIM U IZNOSU OD 30 000. STO JE UKUPAN IZNOS MOJIH SUBVENCIJA 48.000,00 dinara.
I DA LI JE LOGICNO DA ISTI PIO KOJI IZNOSI OKO 90.000 GODISNJE PLACAM JA SA 2.5ha OBRADIVE I ONAJ STO IMA 50ha? a i kad bi nesto smanjivali taj PIO za nas male koja bi to penzija bila kad je sa ovim sadasnjim uplatama 11000 dinara?
pozdrav