Subvencije poljoprivredi za 2014

Tog gospodina što si naveo (da je pravna država) prvo bi trebalo konfiskovati a ne omogućavati mu da pravi širom Srbije skladištvene kapacitete i trguje na berzi...

:cool:...i abramovič je morao biti gubernator u nekoj sibirskoj vukojebini...i ne tražiti, nego narediti....

..ako mu samo konfiskuješ to propade...

...država se ne može baviti vođenjem privrede, pa ni poljoprivrede...to izbijte sebi iz glave...tržište i preduzetnički duh...:cool:

Da,treba ga dobro kazniti,da trguje našom robom u korist nas poljoprivrednika,bez moguće žalbe na presudu
Tako je i došao do kapitala jer je mučenik morao kupiti propale poljoprivredne kombinate sa dotrajalom mehanizacijom...
Zato nam tako i jeste...

Oko subvencionisanja nikada se necemo sloziti, a u stvari i ne pitamo se.Mislim da sam cuo, ili procitao negde, da se slican scenario dogodio i u Rumuniji, EU je na neki nacin uredila da Rumunski seljak dobija samo 25% od onoga sto dobija seljak u EU i tako je bilo dok velika vecina Rumunskih seljaka nije propala i dok obradiva povrsina Rumunije nije presla u necije tudje ruke i sada drzava Rumunija isplacuje subvencije na nivou EU, ali ne svom seljaku, nego nekom trecem.Moj stav oko subvencionisanja sam napisao, samo zemlja u sopstvenom vlasnistvu i onom ko se iskljucivo bavi poljoprivredom, i nema drugi izvor primanja.Svi znamo koje su se sve prevare desavale oko subvencija, uzimanja velikih povrsina u zakup, registrovanje, dobijanje subvencija i dalje, davanje te iste zemlje u podzakup, uzimanje kao u "zakup" zemlje od domacinstava koja nisu mogla da se registruju pa deljenje subvencija, i da ne nabrajam, svi znamo sve, ali smo nemocni da tome stanemo na put ili necemo, a ceh svog tog igranja placaju oni sa manjim posedima.

- - - - - - - - - -

:cool:...i abramovič je morao biti gubernator u nekoj sibirskoj vukojebini...i ne tražiti, nego narediti....

..ako mu samo konfiskuješ to propade...

...država se ne može baviti vođenjem privrede, pa ni poljoprivrede...to izbijte sebi iz glave...tržište i preduzetnički duh...:cool:
Je l stvarno mislite da mi imamo poslovne ljude koji imaju "preduzetnicki duh", NEMAMO, mi imamo ljude koji su u stanju da posluju u drzavi gde se zakoni ne postuju, gde caruje monopol, korupcija , kradja i gde nemamo slobodnog TRZISTA.Sta se desilo ove-prosle godine sa suncokretom, sa robnim rezervama................

- - - - - - - - - -

U stvari, sa svim primarnim proizvodima,onim sto seljak proizvede!

Ono što sam napisao je bila jedna strana medalje, a ovo što velika većina piše je druga strana medalje. Zaključak je da u neuredjenoj državi koje se niko ne boji i koju niko ne poštuje ... treba prvo da bije i to opasno...da se svakome gaće zatresu ko prekrši nešto ...pa da se plaši i iz straha ne uradi kriminalno ili krivično delo. Za to nam treba jako pravosudje...a ono namerno nije reformisano kako treba...trebaju nam kontrole tokova novca...njega je namerno uništio G17+ kao produžena ruka MMF-a i Svetske banke.. itd.

Mačva-opet si u tvom stavu ostavio za mahinacije koje su se koristile kada je PIO bio uslov a za zemlju u svom vlasmištvu se u potpunosti slažem.

treba dati svima subvencije za svaki hektar zemlje i svi u pdv da bi kroz poreze vracali to drzavi nazad

TRKA NA 365 DANA
Redovno se prijavljujem za trku! Svake godine u martu. Pripremim se dobro, naoružam verom i zauzmem startnu poziciju. Uopšte me ne demorališe što mi daju najgoru poziciju. Ispred mene su vlada, ministarstvvo, opštinska i mesna vlast. Ali ne marim. Mi seljaci smo vazda bili zadnja rupa na svirali, zašto bi i u ovoj trci bilo drugačije? Računam, imam kondicije, iskustvo predaka i moje lično, i tradicionalni seljački inat. Kada pištolj najavi početak višeboja ja poletim da skupljam regrese, subvencije, donacije, podsticaje i povraćaje. Ali, ovo nije obična trka! Iza svake krivine vrebaju prepreke, prepone, iznenađenja. A rivali u trci prepredeni, okreću putokaze, menjaju iglu na kompasu, kriju tragove. Opasnija trka nego Pariz – Dakar, glava vazda u torbi. Ali, ne dam se ja. Pa nisam od juče. Sakupim uredbe, zakone, pravila, propise i pojurim prvo za regresima. Krenem oštrim startom, pun kondicije i samopouzdanja. Trčim, jurim, znoj mi lipti niz bedra, ulazi u oči, u prazne džepove. I taman da stignem da ščepam regres - protivnici promene uredbu pred mojim nosom. Poludim, ali, ko me pita? Da sam bio malo brži stigao bi na vreme.
E velim, pusti regrese, promeniću taktiku, jurnuću na subvencije. Razmahnem se šprintom po trkalištu ali pred samim ciljem Mesna vlast mi poturi nogu!
Psujem u bradu ali ne odustajem. Okrenem se prema podsticajima, ubacim noge u petu brzinu, dodam gas i kao Pegaz poletim da zgrabim bar jedan podsticaj kad pred mene, niotkuda, izlete Opštinska vlast i drž- drž, i drž-drž, ona pred mene, ja pred nju i samo da pružim ruku, sudija pokaza žuti karton. Dva meseca napolje, i preteče me, tako reći, na pragu!
Nije mi pravo, ali ne odustajem. Prađed je peške prešao Albaniju, nije odustao, e naću vala ni ja taman noge polomio. Pojurim za donacijama! Mudro, taktički, kao Živoin Mišić na Suvoborskoj bitci! Naokolo pa na mala vrata. Ponesem i strpljenje i veru i nadu, pomolim se i Bogu na nebu i Bigu na zemlji. Znaš kako trči onaj crnac Husein Bolt kad ulazi u finiš? E tako ja krenem od samog starta! Preskačem prepone, skupljam poene, ma čini mi se, noge mi zemlju ne dotiču. Kao u snu, ugledam kapiju cilja, tu sam, uhvatiću donaciu za rep i… Ne mogu da verujem… Da li oči lažu? Ja zamahujem da dohvatim rep a Ministarstvo poljoprivrede već je drži za glavu… E da je živ Mladen Delić viknui bi onu sviju čuvenu: ,, Ljudi je li ovo moguće…,, Moguće, vidim ja i sam …
Ne odustajem. Žilavi smo mi seljaci, i inadžije. Napraviću zasedu za povraćaj pa kud puklo da puklo. Sve što treba imam. Dao sam sudijama na uvid, klimnuli glavim i ja krenem. I trči bre, i trči i trči ali povraćaja ni na pomolu. Pitam ja sudije, nisam lenj – je li do kada ću ja da jurim ovaj povraćaj- vele još malo. Još malo, pa još malo, pristigoh ja, kad ispred mene Vlada maše crvenom zastavom. Kaže, zakasnio sam! Za povraćajem je trebalo prvo da trčim. Zna se red. Ne može prvo regresi i subvencije i ostalo. Ne ne, prvo povraćaj. Kako neobavešteni stupate u trku! Izgrdi me, izgrdi, na božja usta. Bi me stidnije od crne zemlje. Savijem šipke i pravac u centar za edukaciju seljaka. Da se obskrbim novim uredbama, zakonima i pravilnicima, da se više pred državom ne sramotim. Sve mi dala a ja nisam kadar da stignem to da uzmem. A sve piše crno na belo. Sreća te sutra počinje nova trka na 365 dana!

Ljiljana Bralovic

Obratite pažnju na ovu rečenicu:

"U njemu bi poljoprivrednici registrovali zaloge o budućem rodu, kao sredstvo za obezbeđenja za dobijene državne subvencije", kazao je Obradović agenciji Beta.

Ovo sve više liči na onog što je branio oca, jel te ovako udario, jel te onako udario. Bolje da nam više ne pomažu.

A ovamo planiraju da subvencionisu izgradnju silosa, skladista...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh