KishRobert
Prijatelj Foruma
Ovde su se poveli,opasni dudu rudu divani!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U potpuno se slazem sa tobom ja uvek kroz salu smeh odradim sa ljudima posao ,alkohol ili pice je najmanje bitna stvar bitno je da se se posao zavrsi i uvek moze covek da racuna na te iste ljude,ima ljudi koji zakidaju na putu do njive kacenje pripreme ja na to nisam nikad obraca paznju dali cu nekog da platim vise sat vremene ,ako placas nadnicare verovatno se radi veci posao od koga ce gazda da ima zaradu pa ce i njemu da ostane ako nema za sebe onda je normalna stvar da nema ni za nadnicare netreba onda omalovazavati tudju radnu snagu.Bio sam i nadnicar i poslodavac. Ako ne mozete da izfiltrirate 5-10 kvalitetnih ljudi da vam rade u sezonskim poslovima, onda ili ste velike stipse ili zakidate na 10min i slicno.
Ovom prilikom pozdravljam najpostenijeg poslodavca u Staparu Radomira Sunku. Kod koga uvek od 10 potrebih se prijavi 40 ljudi. Jednako se uradi i kad je na njivi i kad nije.
Ako bismo bili pametni i slozni ne bi se odrekli nikad subvencija, vec bi trazili vise kao u narmalnim drzavama. Samo u cirkuskim zemljama nema subvencija ili navodno ima ali ko da ih nema!
A mi posto smo takav narod i takvu sloznost imamo, ludi su sto nam daju i 1 dinar.
A dati subvecnije po ha i onima koji ne obradjuju zemlju a istu imaju?
Kad bi ovi iz vrha gledali i ovu temu,da poslusaju neki predlog,a ne samo rod kukuruza.
Koju zaštićenu cenu,čikašku berzu ili iz Mineapolisa kad vidimo teško da može biti reči o nekoj zaštiti,trenutno je novosadska "zaštićenija"...Ameri nemaju subvencije, ali imaju zasticenu i zagarantovanu cenu. Tamo je sasvim druga filozofija i kod njih je osiguranje sve i svja.
Subvencije u Srba su i vise nego cirkus. Mali procenat subvencija je utrosen tamo gde je trebalo, a veliki su pojeli advokati, doktori, zakupodavci i ostali.
Je l ti ovo hoces da kazes da seljacima treba staratelj.Mislim da niste u pravu, seljacima treba korektan odnos drzave, otkupljivaca, preradjivaca, distributera repromaterijala za poljoprivredu, jednom recju, fer poslovanje, a ne ucenjivanje, zakidanje na svim stranama..............Kad već predlažemo : da država samo uplati kvalitetno osiguranje i ništa više . Kolko ko ima zasijano nepita te hoćeš ili nećeš nego ti uplati osiguranje da ne propadneš od nepogoda a ako ima dovoljno i osiguranje od preniske berzovne cijene . Onda će riješiti i problem : protivgradne odbrane , čišćenja kanala , pogrešne agrotehnike npr datumi sjetve , nenormalne gustine , pogrešan izbor fao grupe i slično jer će ti osiguravajuće kuće sve to da odrade ali i da ti vise iza ledja šta radiš.