mindjušar
Član
E baš tako! I ja mogu reći za vikendaše,baš ih briga,ovako,za penzionere da ih baš briga onako,GENERALNO svima je njesra ,sa tendencijom pogoršavanja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam,ali se uklapa i amortizacija jer je racunato sam minimalnim prihodom.Dobra racunica ,a jesi tu uracunao amortizaciju i obnavljanje masina
Kako kad samo jedan traktor od 60 ks kosta do 17000 evra (Yto 504)Za 50kj ti ne treba mehanizacija skuplja od 10 000e,jedino kombajn moze da poskupi jos 5 000e.
Mindjusar hoces da kazes da porodica ako ima CISTO 350e/kj ne moze da zivi od 50kj ?
Lako bi oni zastitili malog seljaka da imaju interesa od njega. Mada mali i dalje nece propasti ko ima svoju mehanizaciju i nije duzan,najnezavidniji polozaj trenutno imaju oni koji rade tudju zemlju u zakup i pokupovali mehanizaciju za tu zemlju,a rate idu ...
Necemo da se kacimo . Ja predlazem da jer protiv vremena ne mozemo.Pala kisa, pokvarila posao, pa ajde da se malo pokacimo
Ovi sto su pokupovali mehanizaciju, pa su sada u gadnom skripcu, ko ih je,e. Ko ih je tukao po usima da se zaduzuju, a sada da kukaju. Neka prodaju imovinu I vrate kredite.,A ovi što su polupovali tu silnu mehanizaciju a nemaju svoje zemlje neka je Bog u pomoći.Jedna vlast ih je navukla da tako urade a ova će im to naplatiti sa kamatama.
Tako sam i ja slicno rekao ujaku da ne mogu nikad u zivotu kupiti nov traktor,na sta se on nasmejao i kaze za tvoj maksimum zemlje i zivotni vek je ferguson dosta. Kad sam pogledao i tako je. Nov Rus 82 kosta malo vise od tog Kineza a moze dosta vise da uradi i da traje koliko i radni vek jednog coveka,druga opcija je da kupis polovan koristis ga par godina i ako si ga lepo odrzavao prodas bez gubitka. Tu bismo mogli ici iz krajnosti u krajnost.Kako kad samo jedan traktor od 60 ks kosta do 17000 evra (Yto 504)
Ti sa porodicom preživiš mesec sa 200 eura?Ili to pišeš samo onako da ispadne da se može tako živeti,ja neznam nikog u mom kraju da samo toliko potroši.Mislim da je prosek oko 500 eura kod nas.Ljudi u viseclanoj porodici zive mesecno i sa 100-200 eura i sastavljaju kraj sa krajem e sad sto su nekom preveliki apetiti za danasnja vremena....pa im je 1000 malo....
Човече ал си ти ограничен као тераса од балкона.свака ти част.@Paorpaor
Pa nasa tendencija je rusija sto bismo se mi uporedili sa EU
Za najskromniji životTi sa porodicom preživiš mesec sa 200 eura?Ili to pišeš samo onako da ispadne da se može tako živeti,ja neznam nikog u mom kraju da samo toliko potroši.Mislim da je prosek oko 500 eura kod nas.
Da,da,kako da neGorane da ti ne nabrajam koliko porodica po selima zivi sa bruto primanjima do 200e. Plati se struja,telefon,komunalije...i u prodavnicu ide kad dolaze gosti.
Човече ал си ти ограничен као тераса од балкона.свака ти част.
Ja sam u Mindjusarevom komsiluku i veruj mi da ima dosta porodica sa tolikim primanjima. Mozda se on krece u visem stalezu drustva pa nije upoznat sa stvarnom situacijom.Mindjusar na zalost je istina,a ako takvih nema kod tebe u kraju onda vam ga bravno. Kod mene ima prilican broj takvih porodica i zive.