Subvencije poljoprivredi za 2014

Možemo da se oprostimo od subvencija.Ovakvu katastrofu Srbija nije spremna finansijski da podnese.
Ovajdiće se nadležni od donacija i pomoći,ali oni kojima je to potrebno,do njih će samo čorbica kroz cedeljku,a meso krupnim zverima

- - - - - - - - - -

Zato mislim,čega god da se "odreknemo" neće imati efekta direkto onim pogođenim,a da pomažemo krupne zveri,nema smisao,nek oni svima nama to lepo uplate,a lako ćemo mi te novce rasporediti po sopstvenom nahođenju,svako i ovde ima nekog "svog" u pogođenim područjima,pa znaćemo mi pomoći jedni drugima sami bolje,nego njihovim posredovanjem

Zaboravite ljudi na predloge ko, od koga, koliko i kad, jer ni u ludilu ne pada nikom na pamet ni da vas pita. Pokupice i uzece se na takav nacin da cemo biti toliko nemocni da nesto promenimo a to je jasno da ce nas cekati kao naj kristalnija voda na ovoj planeti! Vise bi voleo da budem uskracen za subvencije zarad onih ljudi kojima je stvarno neverovatno tesko nego za drugi vid kao sto je zabrana izvoza zitarica i uzasno niskih cena ili neke visoke takse u nekom vidu poreza ili ko zna sta im sve moze proci kroz glavu. Situacija nije bila idealna a tek sta ce biti videcemo! Ali ne da ne mirise na dobro vec smrdi!!!

Mislim da se od ovih poplava pravi ogromna medijska paznja sa ciljem i svhom. Daleko od toga da nije alarmantno i kriticno, ali nije tako davno bio "Feketic".
Na kraju krajeva sta je tu drzava uopste i pomogla, jer da se ljudi nisu SAMOORGANIZOVALI i solidarisali, ki.u lastinu bi oni sa tom jadnom vojskol i policijom napravili nasipe. Jos jednom se ljudska muka koristi u lose svrhe.
Mi mozemo pomoci tako sto cemo poslati setvenu jedinicu kukuruza iz fao 300 ili vrecu semena 00 grupe zrenja soje, bocu neke dikambe, talismana, fungicid... Banke treba da reprogramiraju sve kredite i dospele obaveze ljudima sa extremno ugrozenih podrucja za godinu dana, a opstine i drzava da se odreknu bilo kog nameta, poreza. Gradjevisnke firme da pomognu obnovu u materijalu, a ROBNE REZERVNE da pomognu da se pregura ova godina, jer valjda zato i postoje, a ne da se od subvencija pomaze.

Evo predloga neka glavesine poljoprivrednih udruzenja pismenim putem obaveste politicare ili vodju Vucica da veci broj seljaka zeli da se odrekne subvencija u korist pomoci ljudima ugrozenim poplavama neka odstampaju formulare i posalju filijalama uprave za trezor,taj i taj da se odrice subvencija i svojim potpisom to potvrdi.Koliko vidim po forumu odziv bi bio ogroman i nebi bilo svadja onda.

Ova situacija je kritična.Najbolje shvataju ljudi sa tog područja.Sreća što ima ljudi dobre volje i pritekli su u pomoć ugroženim područjima.Mislim da će se još dugo koristiti ova katastrofa za manipulisanje.Ne smem više da pišem...

Evo predloga neka glavesine poljoprivrednih udruzenja pismenim putem obaveste politicare ili vodju Vucica da veci broj seljaka zeli da se odrekne subvencija u korist pomoci ljudima ugrozenim poplavama neka odstampaju formulare i posalju filijalama uprave za trezor,taj i taj da se odrice subvencija i svojim potpisom to potvrdi.Koliko vidim po forumu odziv bi bio ogroman i nebi bilo svadja onda.
sta pricas gluposti koji vucic da se obaevsti u vezi subevnicja paori su na ivici propasti mali ti dajes predlog da daju pare nemoju ljudi za zivot da prezive cekaju te pare ko rosu jutarnju ti dajes neki predlog alo bre o cemu pricas,ima lopova po srbiji velikih koji mogu da pomognu i to dobro jer su ovu drzvau pokrali skorz i zato nemoj da dajes neke izjave bezevze

Moje misljenje da svi ovde mlatite praznu slamu.Subvencije nemogu da se oproste ili nemora da nam daju ili neka slicna glupost.Oni su u planu za ovu godinu usle u budzet i neka nam isplate ono sto je nase a onaj ko hoce da pomaze on ce dati i vec je dao onima ugrozenima.Svu svoju mogucu pomoc nudim onima kojima treba ali novaca sada svima treba a kada dojedje do ubiranja plodova vec ce se postarati drzava da nam uzme i vise nego sto je subvencija od 6000din.

sta pricas gluposti koji vucic da se obaevsti u vezi subevnicja paori su na ivici propasti mali ti dajes predlog da daju pare nemoju ljudi za zivot da prezive cekaju te pare ko rosu jutarnju ti dajes neki predlog alo bre o cemu pricas,ima lopova po srbiji velikih koji mogu da pomognu i to dobro jer su ovu drzvau pokrali skorz i zato nemoj da dajes neke izjave bezevze
Ovo sam odvalio jer vidim da nekome netrebaju subvencije.Sire takve price da svima zakinu subvencije zato sam napisao to,neka se pojedinci odreknu a ne u korist vecine koja nezeli da se odrekne tih para.

Neka se skine 1 mesec pola plate svim zaposlenim u javnim sektorima i državnim ustanovama i raznoraznim agencijama i da vidiš para,i onako oni zarade mesečno koliko i ja za godinu dana.

Uputio sam danas zahtev-apel prestavnicima sindikata firme gde radim ( Vrsacki Vinogradi ),da u vidu jedne dnevnice ( da se odreknemo ) posaljemo u ugrozene krajeve.Odbili me sa recima - VIDECEMO !
e toliko o svesti nasih ljudi,a kao motorista pomagacu u organizaciji humanitarnog koncerta gde ce se sav prilog koji se skupi da posaljemo u ugrozene krajeve !
Molim za izvinjenje ako sam pogresio temu !:sta:

Ovo je tema o subvencijama, ima tema o tome kako je ko šta stekao, ima tema i o nadoknadama za vodu, pa tamo pišite o tome, a ovde se držite informacija koje su vezane za subvencije.

Oftopic iznad neću sa sada brisati ali svaka naredna offtopic poruka će biti obrisana, ako je vama teško da pišete u odgovarajućim temama, meni neće biti da obrišem gluposti iz ove teme.

Cini mi se da sam napisao post u ovoj temi koji je obrisan, a odnosio se na to da sam protiv toga da se subvencije za ovu godinu ne isplate. Ja cu odluciti gde cu deo istih uputiti kao pomoc. Molim vas nemojte brisati slicne komentare da ne bi posle bilo kako je vecina za taj predlog koji nikome nije u interesu.

Subvencije su zakonski regulisane i da bi ta namenska sredstva preusmerili negde drugde potrebno je da menjaju zakon o subvencijama i o budzetu, sto je krajnje neozbiljno i malo verovatno u ovom momentu. Najvise u ovim poplavama je stradala poljoprivreda, sto su i sami priznali, i bilo bi slaborazuski da se od poljoprivrede bilo sta i trazi. Jel bilo bi to kao da lecite prelom potpunim lomom.

@paorpaor
Vi ste ortoped? Malo, malo pa o prelomima. Prošle godine sam u slomio nogu pa mi pomalo smetaju Vaša poredjenja. U svakoj temi pominjete frakture. Isplatiće Vam subvencije, nećete propasti, bez brige. Danas je to ministarka obećala.

Ne radi se ovde o isplatama subvencijama, vec samo o nacinu resavanja problema i saniranja posledica poplave. Nisam zato da samo poljoprivrednici iz manje ugrozenih i manje poplavljenih podrucja pomazu poljoprivrednicima iz vise poplavljenih podrucja. Valjda u ovoj drzavi postoje i drugi gradjani osim poljoprivrednika. Ljudima se svakako tereba pomoci da krenu od nule i da obnove ono sto su izgubili, a ja samo pricam o nacinu na koji to treba da se uradi.

@ coci064

Ovde je tema za ozbiljne stvari, a ne za to što si ti nekako zaključio da neće biti subvencija za poljoprivredu pa si izneo svoje mišljenje.

Kad budeš sigurno znaš da li će biti ili budeš znao da neće biti subvencija za poljoprivredu to napiši ovde i onda iznesi svoje mišljenje na osnovu zvaničnih informacija.

Postovi koji se ne zasnivaju na zvaničnim informacijama se brišu kao offtopic, jer samo unose zabunu.

Vi delite subvencije koje niste dobili.......svake godine ide tesko sa subvencijama.....mislim da ove godine nece ni biti subvencija.....I ako nebude ok....drzava je u haosu samo se bojim da ce im to otati u praksi........

Nazad
Vrh