Djudja
Član
Naravno da ce uvek biti polemike oko subvencija,oko velikih ..malih.vidim da se ovde neko pita zasto favorizovati male,pa jednostavno da bi postali veliki,sta se danas desava,ljudi obradjuju na stotine pa i hiljade hektara i ja sam da tih ima sto vise, i u istom su polozaju kao i mali isti PIO i doprinose placaju,i naravno da ti veliki uvek kukaju kako nista ne valja ma koliko drzava da da njima nije dosta,i ja to razumem naucili ljudi na velike cifre i niko od njih se ne pita sta je sa onim poljoprivrednikom u Svrljigu..Blacu..ili Vlasotincu..i on placa PIO i doprinose i jedva prezivljava...i naravno pojavi se baja zvani Seik i opsta frka..evo gledam ove subvencije za mleko,daju samo ko ostvari proizvodnju preko 3000litara po kvartalu..e sad da vas pitam kako ce mucenik koji ima 3krave i 4 hektara neke lose zemlje da dobije tu subvenciju?A MLEKO PREDAJE DA BI PREZIVEO.Pa nikako naravno ,sistem je napravljen za velike da operu pare kroz kupovinu stotine grla i oni ce odlucivati u poljoprivredi a o njoj ni p od poljoprivrede ne znaju..tip kupi 200grlai dnevno proizvede 5000litara mleka,u to mleko naravno sipa 2% vode i tom vodom plati te mucenike koji rade kod njega,a on i dalje pere pare kroz kupovinu zemlje i dalje ga drzava pomaze..jer on je veliki proizvodjac..nemojte pogresno da me razumete nemam ja nista protiv velikih,ali sam za to da se placa porez i porez na profit,i treba povecati premije i subvencije ali i kaznenu politiku,i kad njih deset muljatora omaste resetke sve ce biti u redu.
Samo jedno kratko pitanje, nesto mi nije jasno? Ako takozvani "mali" jedva prezivljavaju, kako ce tek onda da zive ako se oporezuju na profit?