Zoran Kostović
Član
Ko li te je tako iznervirao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako bude 120 l/ha, mnogima je to previše i jednostavno neće kupiti svih 120 l/ha, tako da će automatski država ušparati jedan deo novca predviđenog za subvencije.
Za celu godinu, nije puno to nafte
Naravno da nije puno,samo platiti odjednom je puno,a osim toga nisu sve njive ni prijavjene ima vise razloga zato a treba i njih obraditi
Da se ja pitam, pitanje subvencija bih islo po drugim principima : do 25 ha- 20000 po ha, od 25-50ha - 15000. od 50-75ha - 10000, od 75.100ha - 5000din. I to, iskljucivo kome je poljoprivreda osnovno zanimanje, znaci da placa PIO. Mladim paorima omoguciti da kupuju (na vecito) drzavno zemljiste, mehanizaciju na kredit uz minimalne kamate, da imaju prioritot kod uzimanja u zakup drzavnog zemljista... a drugima limitirati povrsine zakupa drzavnog zem. na 20ha. Novi zakon je sraman, cestiti paori i dalje ostaju gradjani drugog reda, jer su po pitanju subvencija svrstani rame uz rame sa onima8 gore sam ih spomenuo) kojima je drazava vec sve moguce privilegije dala, a diskriminisani su paori po pitanju bolovanja, decijeg dodatka, materinskog dodatka, stipendija deci.... A kad sam vec kod dece, moram da vas pitam, kada se dete od nas paora negde zaposlilo, bez obzira na strucnu spremu. Kao po nekom pravilu "odlazim u penziju ako mi zaposlite dete" a nasa dece, ili vasa buduca cuce na evidenciji rada. Za subvencije sam ali po nekim drugim principima i iskljucivo onima koji zive od poljoprivrede, pa neka se neko i ljuti.
nece biti 4000 za ovo 3000 za ono ..... vec samo za gorivo. Samo ne znam sta ce nama toliko goriva. Ko ima para kupi pa preprodaje. Jel si ti uzo jesenju subvenciju za gorivo
Ako sam dobro čuo za ovu godinu ćemo imati 120l po ha regresiranog goriva a distribucija treba da počne u martu.
Vujadine ubo si drugi problem, ako se roditelji bave poljoprivredom zar ne treba usmeravati dete da završi bar srednju poljoprivrednu ili fakultet pa da radi na svom imanju ko gospodin čovek. Kod nas su ranije govorili idi u školu da nebi morao da radiš, nije to baš tako, to znaju oni koji su radili oba posla.