Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Stevo samo jednom da ti odobre podsticajna sredstva ti si PIO odplatio za ceo radni vek.
Kod nas bar u mojoj opstini nisam cuo da su nekom odobrili podsticajna sredstva,konkurisali ljudi al uvek nadju neku zackoljicu da ih odbiju.Mozda je neko i dobio pa cuti.

A što to da se ne radi.Pa jel nas država isto tako:sad treba pio sad ne treba,sad ima subvencija sad nema,sad ima ovoliko sutra onoliko.......i šta sad da ja gledam kako drugi deru moje jagnje.Pa sebe bih smatrao prvo glupim i na kraju potpuno ne sposobnim ako se ne bi sa time borio na jedini način koji mi je država dala-rupe u sistemu.
Isto tako pretacu ljudi koji ne placaju PIO(nikad nisu,a verovatno i nece nikad) pa su oni na brzaka proglaseni paorima drugog reda "rekreativcima".

U Curugu palo dve dobre kise prosle godine u pravi cas.. pa bilo subvencije njima lepe :)

Za sve posle Dragina mogu reći da su običan ološ.Oni njega jure zbog đubriva ,a ove iz zatvora stavljaju pravo na ministarsko mesto kao što su neki sa tog mesta postali vlasnik treće mlekare po veličini u Srbiji.Sad bih glasao da se Dragin vrati.On je jedini ali jedini javno rekao i tražio da se državne pare ne daju velikim sistemima jer oni imaju druge povlastice od države.Svi znamo da je smenjen po Miškovićevom nalogu.
"Školarac" niko ne treba da se deli na prvi i drugi red poljoprivrednika već samo na one koji isključivo od toga žive i one koji uz stalan posao u firmi obrađuju i zemlju.

A to mu dodje nemoguce,jer covek(da uzmemo da ima od prilike 40godina) i ako radi u nekoj firmi i ima posao a njegov cale od nekih 65godina ne radi nigde ili zena koja nigde ne radi moze da otvori gazdinstvo na sebe i onda on(cale) ili ona(supruga) zive iskljucivo od poljoprivrede. I opet idemo sa pricom u krug ko se bolje snadje na papiru i nista vise....

Za sve posle Dragina mogu reći da su običan ološ.Oni njega jure zbog đubriva ,a ove iz zatvora stavljaju pravo na ministarsko mesto kao što su neki sa tog mesta postali vlasnik treće mlekare po veličini u Srbiji.Sad bih glasao da se Dragin vrati.On je jedini ali jedini javno rekao i tražio da se državne pare ne daju velikim sistemima jer oni imaju druge povlastice od države.Svi znamo da je smenjen po Miškovićevom nalogu.
"Školarac" niko ne treba da se deli na prvi i drugi red poljoprivrednika već samo na one koji isključivo od toga žive i one koji uz stalan posao u firmi obrađuju i zemlju.

Politika je to druže,koju mi ne možemo da sa zdravim razumom rastumačimo.Ali od Dragina počinju svađe.nije on zbog tebe i mene napravio rupu u zakonu za mućke oko subvencija nego u njegovom i interesu onih koji su ga plaćali.Misliš da bi on išao protiv Miškovića.Tačno je da je on bio na rečima što se davanja para velikim,protiv ali je u praksi to izgledalo baš kontra,Neko od manjih je uhvatio koju mrvicu ali se zna gde je veći deo kolača.Svađe i dalje traju između nas poljoprivrednika kao što vidiš.Mrvice su sve manje i manje,

A to mu dodje nemoguce,jer covek(da uzmemo da ima od prilike 40godina) i ako radi u nekoj firmi i ima posao a njegov cale od nekih 65godina ne radi nigde ili zena koja nigde ne radi moze da otvori gazdinstvo na sebe i onda on(cale) ili ona(supruga) zive iskljucivo od poljoprivrede. I opet idemo sa pricom u krug ko se bolje snadje na papiru i nista vise....
zar taj cale ili supruga nemaju pravo da rade u svom gazdinstvu?
ti kao da si pao sa marsa pa se nerazumes

zar taj cale ili supruga nemaju pravo da rade u svom gazdinstvu?
ti kao da si pao sa marsa pa se nerazumes
Koliko vidim ti ne razumes celu poentu istu zemlju ce raditi isti covek(nece dati starom caletu da radi,a ako je bar malo covek nece dati ni zeni da radi) nego on radi,a na papiru navede na nekog od ukucana onako formalno.E sad ako bude posten covek(kaze ja imam posao i necu subvenciju,nek je dobije komsija) pa to ne uradi onda ce biti nazvan budalom,a ako zemlju na papiru obradjuje neko drugi onda su to ljudi koji zive samo od zemlje....

Subvencionisanje poljoprivredeno i povrat PDV-a je i napravljeno zbog "velikih" i ko to ne vidi taj neće videti ni slonovu zadnjicu ispred nosa.Vi što sebe smatrate velikima sa 100 -200 ha za mene i mnoge ste veliki ali ste tako sitna riba za velike igrače u ovoj igri,da se slikovito izrazim Vi a i ostali ste kao ona deca što skupljaju lopte iza gola, učesnici igre ste ali od vas malo toga zavisi.Čitajući unazad nisam naišao ni na jedan predlog da neko pominje kako da fond za subvencije bude obnovljiv sa tendencijom proširenja nego samo čitam kukumavke što iz zavisti jer neko i pored posla radi zemlju ,što iz obesti jer sebe smatra velikim i niko drugi ne treba da se bavi poljoprivredom nego samo oni. Pitam vas samo a šta ćete da radite ako budu doneli zakon da svi korisnici subvencija budu morali da na 20 -25 ha.prijave radnika i da za njega plaćaju sve poreze i doprinose (što spinovanjem i polako najavljuju )dali će vam se i onda isplatiti uzimanje subvencija?ili da na određeni broj ha.moraš da imaš i određen broj grla stoke .Svesni su ovi iz vlasti da su mala zahvatanja iz poljoprivrede pa polako proširuju teren za zahvatanje i punjenje budžeta jer ne žele da smanje državna jasla Da oni misle na državu i narod a ne samo na opstanak i što duže ostajanje na vlasti drugačoje bi bilo .Kad kuća nema domaćina teško može da napreduje, ako njome gazduju nesložna braća još teže :ppozdrav:

E ukoliko se desi da urede zakon da oni koji obradjuju zemlju vise od 20-25 ha moraju imati prijavljene radnike e onda bih se slozio da se onj morJu razlikovati od ostalih poljoprivrednika.

Ali prvo neka uvedu to isto i za velike sisteme,a ne da kod Matijevića ide 100ha/1 radnik.E pa baš zbog tih veliki znate kada će to da uvedu-kad na vrbi zasvrbi.

A kako je mogao da im se ne isplati da plaćaju.Sa 5ha si bio na nuli da si plaćao PIO stim što ti je naravno išao kakav-takav staž.E sad to što neki rade pa nisu imali na koga da prijave PIO je druga stvar.

Imali su na koga da prijave,svako normalan bi to uradio kad bi znao da ce narednih 10 godina biti tako,ali je ovo igra od danas do sutra pa je vecini bilo pametnije da svoju zemlju prepisu na komsiju i tako dobiju novce na gomili.

Isto tako pretacu ljudi koji ne placaju PIO(nikad nisu,a verovatno i nece nikad) pa su oni na brzaka proglaseni paorima drugog reda "rekreativcima".

Dečko meni Ti više vučeš da studiraš političke nauke nogo li jadnu nam poljoprivredu.Pročitaj svoj zadnji post i uporedi sa svoja dva gore navedena pre samo pola sata.

Za sve posle Dragina mogu reći da su običan ološ.
A sta je on bio, prefinjen olos. Kolega, velika je hrabrost stati iza politicara sa nekim svojim integritetom. Ja uopste nemam dilemu da je on bio samo obican prevarant, nedorastao svom polozaju, koga je jednostavno sticaj okolnosti i necija losa namera postavila na to mesto. Svi smo znali te godine da je to sa djubrivom teski kriminal, i pisali smo o tome. Naravno, ne bas tako direktno, jer nikom nije potrebna neka dodatna beda oko vrata. On je covek obicna muljara, koja je uskocila u dobru semu, i onda je imao lufta da se jednima dodvorava, a druge da zapostavlja. Svaka njegova prica je bez ikakvog kredibiliteta, jer je on saradjivao upravo sa tim ljudima koje je napadao. Opet cinejnica je da su ti vrlo postojani, i da ce promeniti nekoliko Dragina. Dal ce Dragin da se zove Dulic Markovic, Milosavljevic, ili mozda Knezevic, uopste nije bitno, jer se radnja filama odvija po producentu i reziji, a ne po glumcima.
Mi sa tim filmom mozemo imati odnos kriticara ili da delimo aplauze. A ako se bas nategnemo mozda promenimo i kulise. Najbolja opcija je da prekinemo snimanje.

Nazad
Vrh