Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Dzabe kad ovde ne mogu da prime na analizu, zovem od novembra i svaki put kazu donesi za mesec dana, kazu, pretrpani su.

Sto se tice kredita koliko sam ja razumeo davace se dinarski namenski krediti sa rokom otplate do 3 godine sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 4do6%.

Mislim da je će veoma malo gazdinstava moći da konkuriše za kredit jer su dobrim delom zaduženi ...

Mislim da je će veoma malo gazdinstava moći da konkuriše za kredit jer su dobrim delom zaduženi ...
Nisam ga uzimao ni do sada,a necu ni od sada.Sve sto mogu,radim svojim sredstvima.Miran sam a i miran mi je san.Tako da se ne uznemiravam previse zbog toga,ali ne mogu a da ne primetim da su ljude koji su uzimali poljoprivredne kredite,poprilicno oglobili kamatama.

Dug je najgori drug.
Naravno.A i mi smo prepusteni sami sebi sto se tice trzista nasih proizvoda,tako da posto ne mogu da imam bar neku sigurnost ispred sebe po pitanju cena,onda se uopste ne upustam u kredite.Mislio sam ove godine da uradim prasiliste,ali cu ostaviti to za sledecu godinu.Godinu cu mozda kasniti za zidanjem ali necu dugovati nikome nista.

Pa ne mogu da se podnose nikakvi zahtevi za 2014, dok se ne izvrsi preregistracija gazdinstava, a to tek treba da nam posalju papire postom, pa da popunimo i predamo u trezor, pa da oni obrade, pa tek onda mogu da se predaju zahtevi za subvenciju za ovu godinu, mada dok ne izadje pravilnik, ne mozemo nista da znamo.

Danas sam dobio odgovor od ministarsva postom da je moj zahtev za subvenciju za navodnjavanje odbijen,odnosno odbili su mi literale i kapajuce trake koje kostaju oko 90 000,00 a prema uslovima konkursa imam pravo na subvenciju za filter od 1500,00 dinara.Koga oni zajebavaju i sta subvenisu ako ne litarele i trake,zaista ne znam sta znaci ovaj odgovor.

Kazu ne potpadaju pod uslove konkursa tacnije nazivi opreme izuzev filtera nisu u skladu sa uslovima konkursa. a ja sam im poslao racune overene kako su u prodavnici izdali i na racunu i na overenoj fiskalnoj kasi.Verovatno pise crevo i promer ili tako nesto a oni izgleda traze da stoji literali,ne znam stvarno.

Ja sam zvao pre neki dan kažu oko 10.02.2014 isplata naloga za mehanizaciju , videću pa javljam ako budu ispoštovali ,nije daleko 10-ti.

Nazad
Vrh