IVAN ILIC
Član
Nista ne dobijamo ni sa ovim bednim i uglavnom neisplacenim subvencijama.Sve je to zajebancija kada ti je cena psenice 16 din,kukuruza 15 din,suncokreta 26 din,mleka 28-34 din i tako dalje.A cene gotovih proizvoda od nasih obezvredjenih sirovina mogu da spadnu za pola dinara,u najboljem slucaju ceo dinar.Vec najavljuju u dogledno vreme pojeftinjenje mleka,mesa...I gde smo mi u celoj toj prici i kako cemo mi dalje kada drzava ne da nas ne stiti kao svoje proizvodjace,nego nas perfidno satire i sama sebi skace u stomak.To sto se u ovoj zemlji desava radnom svetu to ni pod okupatorom nije bilo.Vecina poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji jesu manji proizvodjaci,koji u ovakvom scenariju nemaju sta da traze.Nezasticeni,na ovakvom ludom liberalnom trzistu su propali kroz sezonu,eventualno dve.Ako nas ne unisti susa,dokrajci nas drzava.Pa koji smo mi onda faktor u ovoj drzavi,i jesmo li kome bitni i potrebni?I ranije mi se javljalo da se izjasnim kao indijanac na popisu,sada sam jos uvereniji da je paralela sa istrebljenim domorocima sve jaca.