Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakvih 80.000,kod nas je bilo 121.000/ha,jedva nulu da dotegnes uz rekordne prinose.Alo bve ljudi koja subvencija i koja cena psenice i koja protesna voznja traktorima kada sami sebi vadimo oci na licitacijama drzavne zemlje. 80000 ( osamdeset hiljada dinara po jednom hektaru ) koliko da ti rodi i koja cena te robe treba da bude da bi smo bili u nuli ne u plusu samo u nuli ? Nije nama drzava kriva vec pohlepa i jurnjava za komsijom ... Tako nam i treba. Ko hoce ja i moju zemlju dajem po 80000 po hektaru u arendu pa neka seje na njoj i travku mirisljavku.
Dogodine ih ni nece biti ne racunajte na njihDanas bio u trezoru i pitam dokle su stigli i kazu pocetak 13. i pita ona mene kad sam predao ja reko 13.05 kad ona ne vi ste predali 15.05 jesam ja lud pa znam valjda koji dan sam bio ponedeljak 13.05 je bio .Jel moguce da su tek uneli 15.05??? Problem je to sto drzava nema para i moze ministar da prica bajke deci a ne nama.!!! Bojim se da ce dogodine biti mnogo gore nego ove ,daj boze da nebudem u pravu.
Vidim ovde se ne pominje pravilnik o subvencijama za vocare, a verovatno je vecina saznala za njega pre mene, ali evo da pitam nesto:
Ovde se kaze "maksimalni po korisniku" - da li to znaci "maksimalni po ha, po korisniku" ili "maksimalno po jednom korisniku, bez obzira na povrsinu"?
Vidim da je i dalje aktivan limit za subvencije od max 10ha za voce i max 5ha za jagodu, kao i prosle godine, tako da bi onda valjda trebalo da znaci da su ovi novi maksimumi ustvareni definisani po hektaru?
Sto bi onda znacilo da su ustvari povecali limite za 50% (bar za sadnice)?
I jos nesto:
Da li sam samo ja propustio ili nigde ustvari ne pise koliki je taj "deo troskova" koji ce biti nadoknadjen?
Hvala.
Inace, izvodi su iz novog pravilnika o subvencijama za 2013 (http://www.mpt.gov.rs/postavljen/125/4827013.0062.52-1.pdf)
- - - - - - - - - -
A evo cisto da se pohvalim kako sam veliki patriota nisam do danas predao zahtev za subvencije za uzetu naftu, a upravo sam shvatio da je danas (15.07.) bio zadnji dan.
Tako ce drzava ustedeti na meni 25ak evrica.
Vrbaska opstina je u gadnoj buli racun im je blokiran i ko zna kada cemo dobiti pare za subvencije!Bruka puna opstina je lezilebovica sa izmisljenim radnim mestima i sada dizu kredite da bi imali plate da podele.Inace i ja sam 23.5 predao zahtev za subvencije i jos nista!Predala sam zahtev za subvenciju i za naftu 23.5.ove godine u Vrbasu. Nema ni S od subvencija!!!! Šta reći ????
Jesam ali u sali reko aj da razbijem monotoniju,ali mi se ta monotonija razbila o glavu kanda cu ja prvi dobiti subvencije ali dogodineTomo,nisi li ti napisao kada su počele isplate da si dobio ili se ja varam (da ne listam temu u nazad.)
Od muke Raso od muke jbg vidis da nas je stislo sa svih strana treba se malo i opustiti,a kako drukcije ako se nesalimo i po onoj staroj"udri brigu na veselje"! >: ({Tebi Tomo do z......cije u ovoj krajnje ozbiljnoj temi.
Tebi Tomo do z......cije u ovoj krajnje ozbiljnoj temi.
Isto to je obecao i Knezevic jos krajemmarta meseca.Od sutra bi trebalo da počnu intezivnije isplate subvencija, tako je obećano. Samo da nebude ona narodna malo sutra.