Subvencija za mehanizaciju

Jeste posteno,bas pred docek sam uplatio ratu.sad sam na pola tacno,jer sam imao ucesce 22%

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Evo dobio sam cenovnik i obeležili su mi za koje modele važi subvencija.

Cenovnik-Traktora-Mahindra.jpg

Ima li neko podatke koji sve traktori mogu na konkurs tj. koji se sklapaju kod nas. Čuo sam sa idu Mahindre, IMT, YTO, Solis? Ali koji konkretno modeli, pošto se vidi ovde da ne idu sve Mahindre
 
Da li su realni sa tim uslovom do 2 ha zitarica??
Za mlade poljoprivrednike nisam mogao da konkurisem jer mi je gazdinstvo registrovano pre par godina...sad za nov traktor opet neki nebulozan uslov..bolje da nam vise nista ne pomazu ako boga znaju 🤦‍♂️
 
Do pre 20-tak dana 6050 bila je 16 i nesto hiljada sa kabinom, znam sigurno gledam je celu jesen, cekao sam subvencije ali sam mislio da ce stvarno biti 50% ovako ispada 30% jbg, ne mogu da dam 539 SA KABINOM u besprekornom stanju za njihovu samo kabinu i kompresor...
I ja je isto pratim odavno i poskpljali su je 500e od kad je pocela prica o subvecijama. Sa kabinom i kompresorom je bila 17800 a sada je 18300.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Hoce li neko da uzima preko ove subvencije neki traktor? Mi se razmisljamo. Tamo gde vadimo papire su nam rekli da promenimo kulturu tako da cemo verovatno ili da promenimo ili da odjavimo deo.
 
Država te tera da muljaš petljaš lažeš da bi dobio neku crkavicu. Napredno nema šta.

Послато са TA-1032 помоћу Тапатока
 
95% uredbi su takve da moras da se snalazis. Kako objasniti 2h zitarica drugacije, a sa druge strane 50ha cveca. Prijavis lavandu umesto soje i eto kolega cvecar.
 
"95% uredbi su takve da moras da se snalazis. Kako objasniti 2h zitarica drugacije, a sa druge strane 50ha cveca. Prijavis lavandu umesto soje i eto kolega cvecar."

Kako objasniti par Ha vinograda "preko" limita?
 
Ja sam danas bio da pogledam malo bolje Mahindru 6050 4×4 i razočarao se. Jednostavno, mislim da traktor ne vredi te pare. Suviše je bučan u kabini, mnogo više nego spolja. Kabina sva drhti na nekom broju obrtaja. Dao sam gas do oznake 540 obrtaja kardana, buka je stvarno jaka. Ne bi moglo da se priča s nekim u kabini. Sem toga, kabina ima puno rupa- oko nekih poluga nema ni manžetni nego se vidi zemlja ispod traktora. Maska zalazi u kabinu ali (izgleda) nema pregradu od motora, pa verovatno odatle i dolazi dosta buke. Nije mi se dopao ni sistem povlačenja ručne kočnice, nekako je čudan i poluga je na glupom mestu.
Po onome što sam video na sajmovima, mislim da su ArmaTrac dosta ispred Mahindre i krivo mi je što za njih nema subvencije :( Nisam imao prilike da isprobam u radu ni turke ni indijce. Za sada, mislim da prelazak sa Rakovice na Mahindru ne bi bio veliki korak napred, a koštalo bi puno.
 
Nema na čemu, svi smo u istoj igri :D

Ja bih voleo da uzmem traktor s kojim bih radio udobnije nego sada ali mi se čini da Mahindra to ne bi pružila. Izdržljivost i snagu ne mogu da diskutujem, nisam radio s njim. Ovo sam napisao što se odmah uočava, a voleo bih da još neko napiše utiske. Inače, i ovog puta sam zatekao neke momke koji su takođe razgledali tako da izgleda da ima interesovanja.

Puno sreće svima sa subvencijama ;)
 
Armatrac i Mahindra nisu ista klasa ni blizu. Mahindra je kao Imt a Arma je wanna be zapadni traktor. Arma je daleko od kabina sa 70dB kao John R ili Case Puma, ali je svetlosnu godinu ispred svih indijaca koje sam imao prilike sresti.
 
Foton lovol 50ks za 17300e je dosta bolja kupovina od mahindre 6050 kojanje 18300e sa opremom koju ima foton. Foton ima jako dobar, kod nas u kraju ih ima dosta i niko se ne zali na neke vece probleme a i kad bude nesto servis brzo i bez zanovetanja resava problem sto obicno nije slucaj sa traktorima u garanciji. U mahindri nisam sedeo, pretpostavio sam da je buka povisena ali nisam mislio da je bas toliko kao sto kazete. Ovako na papiru i slikama mi se svidela, 15 brzina napred, 15 nazad, menjaci sa strane, reverzer pored volana, brzina kardana 540/720. Sve je ovo lepo da on ima neku prihvatljivu cenu ali 18300 sa kompresorom, previse.
Dok lovol 50 ks ima kabinu potpuno odvojenu od menjaca, i napred pregradjena do motora a rezervoar izmesten sa leve strane traktora sto je mnogo bolje i prakticnije. Ne znam da li je neko sedeo ali jako lepo izgleda u kabini. Realno svi mi menjamo starije traktore da bi presli u nesto udobnije, tiše, tako da je ponajbitnija stavka kod ovih traktora kabina. Svi ovi niskobudzetni traktori su tu negde sa kvalitetom motora, menjaca..

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Nazad
Vrh