Subvencija za mehanizaciju

diselasu Znaci oni koji rade svoju zemlju bez drzavne u zakup ne treba da kupiju mehanizaciju ili treba da kupuju neka groblja polovna samo da bi radili?

Hvala puno za informacije. Mada je 2015 rodjak kupio prskalicu i naknadno su mu trazili potvrdu o pio placanju. Pa mi je bitno da li je neko dobio pare iako nije pio obveznik. Mada verovatno bi se tesko resio da nesto novo kupim, eventualno luksuziranje pogonske mašine.

Meni su isto tražili naknadno da se dostavi potvrda da su izmirene PIO obaveze za povrat za prskalicu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U Pravilniku piše da se prilikom podnošenja zahteva dostavljaju dva uverenja , uverenje Poreske uprave i uverenje o izmirenim lokalnim prihodima.

Jeste 2016, zvali pred kraj godine da se dopuni predmet.

Meni su isto tražili naknadno da se dostavi potvrda da su izmirene PIO obaveze za povrat za prskalicu.

E to ga se i bojim. Dam pare za nesto sto vec imam, tipa.uzmem prskalicu sa 3 bureta a vec imam dobru, pa izvisim za subvenciju jer nemam potvrdu pio. Zbog toga sam skeptik da obnavljam mehanizaciju, dosta je vec obnovljeno.

Ne znam u cemu je problem, imali ste pravilnik sa tacno navedenim stavkama sta je potrebno da posaljete od dokumenata da biste dobili povracaj. Ko je to ispostovao, uglavnom je vec dobio novac.
Ko nije, njihova dobra volja je da vam traze dopunu i idu na to vam na kraju isplate novac. Mogli su da ga odbace kao ne potpun i kraj.
Jeste da ti niko ne garantuje da ces povracaj ostvariti, ali ko ne reskira, taj ni ne profitira.:ppozdrav:

Ja sam poslao sve sto su trazili u pravilniku i jos nisam dobio novac. Prica se da ce u drugoj polovini februara ponovo krenuti isplata. Tome ide u prilog uredba koja je izasla u kojoj je predvidjen novac za isplatu zaostalih subvencija iz 2016.

Tako je i bilo rečeno da PIO nije uslov, ali zove čovek iz ministarstva i traži da se pošalje dopuna ili ništa od povrata. Pitao 5 puta i kaže bez toga ništa, tako je meni bilo. Poslao im to i sad čekam.

Verovatno i pio krste ako neki vid dugovanja pa ako si u njemu izmiri ili nešta,ako nisi nema veze.
Obrni okoreni i opet mi koji plaćamo ispadamo budale i to lakši za 100 000.

PIO kao osnov plaćanja je uslov,i svako je bio u obavezi da pošalje potvrdu o trenutnom stanju PIO i poreza,sve na jednom papiru.To je jasno pisalo u pravilniku.Stim da je porez morao biti izmiren a PIO ne. Nikakva to nije dopuna, jednostavno ko nije poslao potvrdu naknadno su mu javili da je dostavi.

PIO kao osnov plaćanja je uslov,i svako je bio u obavezi da pošalje potvrdu o trenutnom stanju PIO i poreza,sve na jednom papiru.To je jasno pisalo u pravilniku.Stim da je porez morao biti izmiren a PIO ne. Nikakva to nije dopuna, jednostavno ko nije poslao potvrdu naknadno su mu javili da je dostavi.
Tacno od slova do slova.

Za 2016 godinu PIO nije bio uslov. Sin je dobio povracaj, a nije u PIo.

PIO u 2016. NIJE bio uslov.

Uplaćeno bratu, a nije prijavljen u PIO. Jbg...

PIO nije bio uslov u 2016., meni je isplacena sub. za prskalicu, niti sam slao niti su trazili niti uplacujem PIO. Poslao dok. koja je bila objavljena na sajtu. Kupio je u aprilu dok. poslao u maju a pare dobio u decembru. Tako da...
Nego mene interesuje da li je sve isto i ove godine mislio sam i frezu da uzmem... Ako moze pod istim uslovima...
E da jos jedna stvar. Kada sam u jesen 2015. pitao do kada nije kasno da se predaju papiri rekli su do 15.10. ali da je rizicno na kraju predavati jer mozda nece biti para za ove koji zadnji predaju. Rekli su mi bolje sacekaj prolece sledece god. pa tada kupi i podnesi zahtevi i tako sam i uradio ito je to.
Verovatno nemaju vise para pa naprduju i traze svasta nesto samo da odbiju ljude.

Poslednja izmena:
Brat je predao 10 dana pred istek roka i uplaćeno mu je. Ima primera da su ljudi predali u junu i još ništa. Ovde je pravilo da nema pravila.
Ja sam predao za pipalicu dan pred istek roka i još nije uplaćeno, a odobreno je, zvao sam.

Nazad
Vrh