Subvencija za mehanizaciju

Ne mogu da se setim kad sam predao,ali znam da nisam nista overavao.
Ne znam koja im je to fora,ne veruju u sopstvene ustanove. Kao da ovi sto udare EP,provere nesto.

Tako je kod nas jedne godine opstinski posticaj bio takav da su budzet za polj mehanizaciju podijelili sa brojem korisnika pa je svako dobio po 300e , i ko je kupio kombajn i ko je kupio frezu . Bunili se mnogi na sastanku , ovi iz opstine rekli da je greska i da nece biti tako vise. Ja jedini rekao da je tako dobro , svi se smijali.

Pa sad 🤔
Mozda bi isto tako pravedno bilo da prvo dobiju PIO korisnici bez duga, jer nemojmo zaboraviti da je godisnja obaveza oko 200000 din. Naravno da nemaju ni duga u jedinicama lokalne samouprave. Zaposleni kojima poslodavac placa PIO vec ustedi toliko svake godine. Plus bi svakako bio i ako je korisnuk u sistemu PDVa. Takvi poljoprivrednici godisnje lepo pune budzet, a malo dobijaju nazad.
A najpravednije bi bilo da subvencije dobiju svi koji podnesu uredan zahtev, kai i svake predhodne godine. Do sad je uvek bilo da svi koji ucetvuju na konkursu i imaju ispravnu dokumentaciju dobiju i subvencije.

Tako je kod nas jedne godine opstinski posticaj bio takav da su budzet za polj mehanizaciju podijelili sa brojem korisnika pa je svako dobio po 300e , i ko je kupio kombajn i ko je kupio frezu . Bunili se mnogi na sastanku , ovi iz opstine rekli da je greska i da nece biti tako vise. Ja jedini rekao da je tako dobro , svi se smijali.
Ja mislim da je bolji sistem ovaj koji radi grad Beograd. Postoji tabela bodovanja, sve je transparentno. Maximum je 10 bodova (godine, prijava na PIO, broj članova, organska ili ne...).
Pri dodeljivanju sredstava PRIORITET imaju oni koji nisu dobijali sredstva poslednjih 5 godina. Tek ako ih ne bude dovoljno, gledaju se oni koji su dobijali. Znači, možeš imati 10 bodova, ali ako si dobio sredstva u poslednjih 5 godina, nećeš dobiti dok ne dobije onaj ko nije, iako ima možda samo 3 boda. Prosto.

Ja ne palamudim.
Spremim se u niski start. Kada izađe pravilnik odlučim da li hoću ili neću i šta ću. Meni sve odgovara, samo svoje prohteve prilagodim datoj situaciji.
Dok je zemlja imala normalnu cenu kupovao sam zemlju, kada ima subvencuja kupujem mehanizaciju i td.
Ja ne gledam u tuđu avliju, imam svoj krivudavi put.
Nisam kao neke komšije koje bi da je.u (oženjeni) pa kupe nove automobile jer musle da je.u džipovi. Oni su na forumu vojageri, samo gledaju i lajkuju ako me neko pljuje 🤣🤣🤣. A ne znaju da je.u muškarci a ne pičkice 🤣🤣🤣.
Izvinjavam se svima koji me mrze što imam ćerku a ne sina. 🤣🤣🤣 Evo, potrudiću se kako već sutra da napravim sina. Onda će oni za 18 godina da me mrze što moj sin ima novootvoreno gazdinstvo. 🤣🤣🤣
I tako, šta god kukavica nema muda da uradi on nađe povod da mrzi onoga ko je uradio.
Sve subvencije su bile javne, samo je bilo stvar prioriteta i hrabristi ući u kredite i nepoznato. I malo zdrave logike. Dok su neki ulagali nivac u polovnu mehanizaciju i ostvarivali dečačke snove da imaju Zmajevke, a neki smo otišli u banku.
Ceo život me mrze, u školi jer sam znao, kao momka jer sam imao lepe, zgodne, atraktivne (bogate) devojke, sada me mrze jer sam uspešan (ili bar tako misle) u našem poslu, mrzeli su me kada sam kupovao zemlju, dok su oni sređivali kuće i kupovali automobile, mrze me jer smem da sednem u avion i otputujem (a oni nesmeju), a i dalje me mrze zbog žena.😊
Samo neka gube vreme mrzeći me 🤣🤣🤣, svako od njih nađe povod i momenat da me mrzi, ne samo mene, nego sve koji su bolji od njih.
Ako nešto ne znam nije me sramota i ne ustručavam se da pitam.
Ja nastavljam svojim, samo mojim krivudavim putem, a njima želim svu sreću i da im se ostvare sve želje i prohtevi. I da ne zaborave da Bog kaže ,,pomoćiću ti ako ti pomogneš sam sebi" ili u tom smislu.

Pravilnikom je određeno da Uprava ne sme da vas odbije i da mora da vam pošalje zahtev za uređenje podneska ukoliko prilikom obrade zahteva utvrdi:
- da imate neizmirena dugovanja
- da objekat nije upisan u Registar objekata.
Dobijate rok od najmanje 8 dana da otklonite nedostatke, odnosno da izmirite dugovanja i urgentno tražite upis objekta u Registar objekata.
Da li to resenje o upisanom objektu pribavlja uprava? Nisam video polje gde se to dodaje od dokumentacije.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Danas sam predao zahtev u PSSS i sedeo sam sa čovekom koji kaže da su ga prošle godine vratili jer nije imao elektronski potpis ovlašćenog lica.

Da li zna neko kako se za republicki konkurs kontrolise kada masine nisu na istoj adresi na kojoj je registrovano gazdinstvo ? Nema nigde na eAgraru da se unese lokacija gde su masine ili slicno kao sto postoji za pokrajinski konkurs da se navede kada se konkurise (neko je pisao o tome)..

Nazad
Vrh