Subvencija za mehanizaciju

:udri: KOnacno i ja dobio to malo para povracaja za kosacicu.Posle 3 dopune dokumentacije :zli:,eto pre neki dan ::novac:: :D 40%

ja ako bude da daju 40% uzimam fendt 312vario...... :cao: :D........
fom7pu.jpg

Interesuje me da li se moze dobiti povracaj za dve kupljene masine ili to vazi samo za jedan povracaj ako iko zna.Sto se tice povracaja znam da na 40% imaju pravo samo mladji od 40 godina a stariji 30%.

Moze povracaj na dve masine, ali ne moze na dva traktora. Moze traktor i neka masina (plug, spremac...). :cao:

Može više priključnih mašina ali je uvek zbirna suma povraćaja bila limitirana.Znači da možeš kupiti i tri priključka, ali da recimo zbir povraćaja na sve tri kupljene mašine, ne prelazi xxxx sumu novca.

Jedan traktor do 2 ili 2.5 miliona ali ne znam koliko je gornji limit za kupljene mašine bio.

mislim da moze ako imas dokaz o placanju i svu ostalu papirologiju,ali nisam siguran

Forumaši jel zna neko kada izlazi uredba za traktore, i dali će biti nekih promena u odnosu na prošlu godinu ? :sta:

Ja sam juče zvao Šabac i rekli su mi da se još ništa nezna i da treba da bude poznato krajem meseca ,e sad jel to bilo skidanje s k....ca ili prava informacija čeće se. :cao:

To sada jos niko nezna nije jos ni budzet definisan a ne uredbe za podsticajna sredstva. Obicno se nesto zna tacnije u martu,ovo sad su samo nagadjanja.

amac86rs je napisao(la):
To sada jos niko nezna nije jos ni budzet definisan a ne uredbe za podsticajna sredstva. Obicno se nesto zna tacnije u martu,ovo sad su samo nagadjanja.
Ove godine su obećali da će sve uredbe izaći u januaru i februaru !

Vidim i kod vas ima povrat kapitalnih ulaganja.kod nas u Hr su povrat kap. ulaganja poceo 2002god sa 25% povrata od netto cijene,do milijun kuna(130 000eur)bez obzira ko ili sta se kupuje,nije bilo nikakvih ogranicenja,osim da se u jednoj godini,mogu samo jednom iskoristiti kapitalna.ako uzmete stroj ili strojeve koji premasuju taj iznos,opet dobivate max 13000eur.jedino,kod nas je isla puna glavnica od 3-12mjeseci (kako kome)od podizanja kredita,dok ne bi drzava isplatila kapitalna bankama,pa one umanjile kredit.2008 kapitalna su podigli na 40%,al zbog krize ukinuli ih potpuno 2009.neki trgovci stojevima su uvodjenjem kapitalnih ulaganja automatski povisili i cijene strojeva,a sa prelaskom kap. na 40% jos vise povisili...kad kupujete stroj,pogledajte koliko kosta i u inozemstvu..isti stroj kod nas moze bit 80 000e,a vani 60 000e.takodjer mi nismo placali,ni ne placamo carinu na bilo sto,sto se uvozi iz EU..eto malo....

mikulaš je napisao(la):
amac86rs je napisao(la):
Ove godine su obećali da će sve uredbe izaći u januaru i februaru !
Ovime ne verujem vise ni kad na u emisiji kazu dobar dan, i tad pogledam kroz prozor da se nije smracilo

Nazad
Vrh