Subvencija za mehanizaciju

Biće veći ali ne veujem za subvencije :nono:

Da li je neko ove godine isao da trazi subvenciju sa predracunom? Ako jeste kako je dobio povracaj da li je dobio pare ili su mu umanjili cenu masine odmah u sartu? Da li se kredit moze isplatiti pre vremena? I da li se moze dati ucesce? Jel gazdinstvo moze biti otvoreno naprimer iduce godine i jel se moze odmah traziti subvencija ne treba da bude starije od recimo godinu dana? unapred sam zahvalan na odgovorima.

boki je napisao(la):
Da li je neko ove godine isao da trazi subvenciju sa predracunom? Ako jeste kako je dobio povracaj da li je dobio pare ili su mu umanjili cenu masine odmah u sartu? Da li se kredit moze isplatiti pre vremena? I da li se moze dati ucesce? Jel gazdinstvo moze biti otvoreno naprimer iduce godine i jel se moze odmah traziti subvencija ne treba da bude starije od recimo godinu dana? unapred sam zahvalan na odgovorima.

Mi smo isli sa predracunom za IMT 549, na osnovu konkursne dokumentacije bili smo rangirani na 16 mestu, tada smo uzeli kredit od banke i uplatili traktor, IMT kasnio sa isporukom pa smo pisali dopis na osnovu IMT dopisa da nam ministarstvo produzi rok za dostavu dokumentacije, 11.10. dobili smo traktor, registrovali, poslali dokumentaciju ministarstvu i za nekih mesec dana bila uplata za kompletnu subvenciju i sa tim parama mozes da radis sta hoces. Kredit se normalno moze uvek isplatiti pre roka (uz penale). Gazdinstvo se moze prijaviti i iste godine traziti subvenciju!

bice subvencija ali ce je retki dobiti. trazice svaku sitnicu da odbiju zahtev kao sto su i ove godine. kod nas u selo je doslo nekoliko novih trktora,ljudi se nadali povracaju ali mislim da niko nije dobio,takodje i za jednu sejalicu je odbijen zahtev. ja nisam dobio za sadnice voca ni posle dopune dokumentacije koju su mi trazili i koju sam uradio. sad sam podeo zahtev za subvencionisani kredit za kupovinu traktora,nije to puno para koje cu dobiti od drzave ali to mi je sigurno.

Kod mene je covek isao danas da vidi za nov 539 da kupi a njegov star 4 godine da proda i kaze da nema subvencija pa je za sada odustao.

E da su jos bile subvencije kad sam kupova JD predprosle godine :zli:

Nego bice dobro ako nastave da pored traktora kupimo i neku masinu ::svaka cast::

bojcetic je napisao(la):
Ako bude 50% subvencije, odlicna je kupovina bilo koji nov traktor!
Polako ljudi......to je 50% na cenu bez PDV-a.Pa platis PDV.... jeste lep popust,ali nije 50%.
A podizanje kredita je prica za sebe.... :zli:

Informacije iz Almexa, Vaita, IKR-a i Res Trade-a govore da ce subvencije biti 50 % i 40 %. Davace se i za kombajne.

@Farmer Bob
Ko je u sistemu PDV-a, njemu ce traktori biti izuzetno povoljni.
Dobar zapadni polovnjak star 15tak od 120-130ks kosta skoro 20.000e. Sa subvencijom i povratom PDV-a, cena moze da ispadne ista kao navedeni polovnjak, samo je razlika sto ste kupili nov traktor. :cao:

Nazad
Vrh