Subvencija za mehanizaciju

Nadam se da hoće kao i drugima koji su imali muda da kupe masine i tek onda konkurišu. Za one pederluke sa predračunima mi je sve jedno. To ne košta ništa pa puno ne treba ni očekivati.

Nadam se da hoće kao i drugima koji su imali muda da kupe masine i tek onda konkurišu. Za one pederluke sa predračunima mi je sve jedno. To ne košta ništa pa puno ne treba ni očekivati.
To sa predracunima bi trebalo i ukinuti na ovaj nacin i uvesti banke u to, pa da se pazari ili uplati rezervacija pa da se ucestvuje u subvencijama. Ovako ravnopravno su konkurencija nekome koje vec ulozio novce, koje je mozda i pozajmio racunajuci na subvencije. Mada u sustini tim ljudima i nije frka, cim nisu kupili masinu nego cekaju subvencije, pa onda mogu i neku od sledecih godina da sacekaju ako ne gori. Ja sam drhtao za traktor, sad kad je leglo to, malo mi je lakse za ove druge investicije :) Naravno ovo mislim na subvencije koje nisu za mlade nego 40-60% od iznosa kada se odbije PDV.

Ja sam za predračun. Pa ako prodješ realizuješ. Ako ti treba mašina kupuješ, ne gledaš državu. Ako možeš da kalkulišeš, što da ne. Mnogo je lepo i slatko kada ozbiljna prikolica košta skoro kao polovna zmajevka. Opet kome treba i nemoze da čeka, pa tu su i opcije kredita i drugih opcija. I na predračun treba da ljudi kupe na bilo koji način, pa onda čekaju da im država vrati deo.

Ja sam za predračun. Pa ako prodješ realizuješ. Ako ti treba mašina kupuješ, ne gledaš državu. Ako možeš da kalkulišeš, što da ne. Mnogo je lepo i slatko kada ozbiljna prikolica košta skoro kao polovna zmajevka. Opet kome treba i nemoze da čeka, pa tu su i opcije kredita i drugih opcija. I na predračun treba da ljudi kupe na bilo koji način, pa onda čekaju da im država vrati deo.
Ma naravno da treba i sa predracunom pomoci ljudima, ali ne da ide u isti kos, o tome ja pricam. To da bude odvojeno i da se nadju banke koje hoce da rade avans rezervacije za poljoprivrednike bez kamate i da cekaju da im drzava posle uplati nakon donosenja resenja i onda ostatak uplati poljoprivrednik. I to je to. Ovako neko ko nije dao novac moze da prodje a da ne bude sredstava za nekog ko je dao mozda pozajmljen novac i uzdao se u te subvencije. U svakom slucaju drzava treba da pomogne da nam se poljoprivreda modernizuje i da izadje iz 19 veka. Da poljoprivrednik bude korisnik svoje mehanizacije, a ne da bude mehanicar i da malo malo nesto treba lupnuti cekicem da proradi :) Ne znam kod vas, ali ovde kod mene u kolubarskom kraju malo ko ima vise od jednog kardana, a pogotovo ne za svaku mehanizaciju, sto je za mene kao pocetnika bilo normalno da svaka mehanizacija ima svoj kardan. Onda malo ko podmazuje kardan i generalno mehanizaciju i obicno stavljaju i skidaju kardan cekicem. Meni je to bio sok i kao nije moguce da ja moram nov kardan sa novog traktora i nove mehanizacije za koristim cekic :), ali onda posle redovnog podmazivanja i deca mogu da ga skinu i stave bez ikakvih problema. E tu treba drzava da ulozi od tih sitnih stvari pa na dalje. I da se podmlade traktori i to da se planski uradi u sledecih 5-10 godina.

Juce sam im pustio mail i pitao za mlade kad ce sta biti i evo odgovora
3eb579fdc06995a61f509381da3beb75.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

I kod mene ista situacija Maticu,ostavio sam ih sa strane ali radili kuci svasta i sredjivali otanji se mnogo...sad ovi jos za zito ko na kasicicu pustaju pare pa lepota

Videcemo u nedelju sta ce reci ministar bas ce biti reci o zaostalim subvencijama kod Urosa Davidovica

Le le, ala će da se slavi za nedelju dana kad se izbaci rang lista za mlade... Kaže ministar garantovano 2500 isplaćuju...

Nazad
Vrh