Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To sa predracunima bi trebalo i ukinuti na ovaj nacin i uvesti banke u to, pa da se pazari ili uplati rezervacija pa da se ucestvuje u subvencijama. Ovako ravnopravno su konkurencija nekome koje vec ulozio novce, koje je mozda i pozajmio racunajuci na subvencije. Mada u sustini tim ljudima i nije frka, cim nisu kupili masinu nego cekaju subvencije, pa onda mogu i neku od sledecih godina da sacekaju ako ne gori. Ja sam drhtao za traktor, sad kad je leglo to, malo mi je lakse za ove druge investicijeNadam se da hoće kao i drugima koji su imali muda da kupe masine i tek onda konkurišu. Za one pederluke sa predračunima mi je sve jedno. To ne košta ništa pa puno ne treba ni očekivati.
Ma naravno da treba i sa predracunom pomoci ljudima, ali ne da ide u isti kos, o tome ja pricam. To da bude odvojeno i da se nadju banke koje hoce da rade avans rezervacije za poljoprivrednike bez kamate i da cekaju da im drzava posle uplati nakon donosenja resenja i onda ostatak uplati poljoprivrednik. I to je to. Ovako neko ko nije dao novac moze da prodje a da ne bude sredstava za nekog ko je dao mozda pozajmljen novac i uzdao se u te subvencije. U svakom slucaju drzava treba da pomogne da nam se poljoprivreda modernizuje i da izadje iz 19 veka. Da poljoprivrednik bude korisnik svoje mehanizacije, a ne da bude mehanicar i da malo malo nesto treba lupnuti cekicem da proradiJa sam za predračun. Pa ako prodješ realizuješ. Ako ti treba mašina kupuješ, ne gledaš državu. Ako možeš da kalkulišeš, što da ne. Mnogo je lepo i slatko kada ozbiljna prikolica košta skoro kao polovna zmajevka. Opet kome treba i nemoze da čeka, pa tu su i opcije kredita i drugih opcija. I na predračun treba da ljudi kupe na bilo koji način, pa onda čekaju da im država vrati deo.
Pa kad si pun pomozi malo kolegaJa sam u kontra situaciji, kad sam konkurisao nisam imao cvonjka a sad sam pun kao brod od ovog novog rekordnog roda![]()
I meni stiglo juce za 2019-tu, sad ostao jos 1 predmet iz 2020 za mehanizaciju. Sad moramo da cekamo da istekne onaj rok za zalbu, pa ce da nam plate.Dobio resenje za povraćaj.