Subvencija za 2010 godinu

subvencionisanim djubrivom se jedino pomaze Viktorija. Ja sam pre dve tri nedelje uzeo ureu po 26din. sad ,bar po ovom forumu nevidim da je manje od 31din..Dajmo gospodi (mi, ne ministarstvo, obrni okreni to su nasi novci) po 5 din. i eto opet 26din..

sasa22 je napisao(la):
subvencionisanim djubrivom se jedino pomaze Viktorija. Ja sam pre dve tri nedelje uzeo ureu po 26din. sad ,bar po ovom forumu nevidim da je manje od 31din..Dajmo gospodi (mi, ne ministarstvo, obrni okreni to su nasi novci) po 5 din. i eto opet 26din..
Slaba ti je ta neka tvoja matematika.Taman posla da ja branim državu ali ti to gledaš sa loše strane.

Moj slucaj je da sam kupovao djubrivo od zadruge.Zadruga se pojavila na berzi i kupila vecu kolicinu djubriva po regresiranoj ceni.Ja sam od zadruge dobio racun .I sta sad,da li imam pravo da taj racun prilozim za subvencije ili ne ?

Znači uredbe opet u martu i onda gužva za registraciju u martu ispred uprave za trezor....

rece mi jedan coek... dobio ponudu pancevo KAN 850din.i info da je to regresirano od drzave i daljeg regresa nece biti e sad ko ce ga znati

Ma **greška vise i subvencije i sve nek oni nama daju cenu proizvoda,i nek prestanu sa uvozom,mleka,zita,kukuruza i ostalog dokle vise mazu ovom narodu oci i posle opet zito 7- 8din,a te zadruge sve su to gospodo trgovacke kuce sta mislite po kojoj ceni se uvozi djubrivo iz Rusije kod nas,kroz koliko ruku prolazi pa se onda seljaku prodaje,ova drzava je zastitila i medveda,kerove,macke itd a ti SELJO da nelajem ko te SLJIVI..........A JEDINO POLJOPRIVREDA U OVOJ DRZAVI NESTO PROIZVODI I NOSI CELU DRZAVU NA SVOJOJ VEC 50GOD SAVIJENOJ GRBACI PA DOKLE VEC JE DOSTA!!!

grunt je napisao(la):
Ma **greška vise i subvencije i sve nek oni nama daju cenu proizvoda,i nek prestanu sa uvozom,mleka,zita,kukuruza i ostalog dokle vise mazu ovom narodu oci i posle opet zito 7- 8din,a te zadruge sve su to gospodo trgovacke kuce sta mislite po kojoj ceni se uvozi djubrivo iz Rusije kod nas,kroz koliko ruku prolazi pa se onda seljaku prodaje,ova drzava je zastitila i medveda,kerove,macke itd a ti SELJO da nelajem ko te SLJIVI..........A JEDINO POLJOPRIVREDA U OVOJ DRZAVI NESTO PROIZVODI I NOSI CELU DRZAVU NA SVOJOJ VEC 50GOD SAVIJENOJ GRBACI PA DOKLE VEC JE DOSTA!!!

::svaka cast:: :ppozdrav: ::namigivanje::

grunt je napisao(la):

::svaka cast:: :zli:

grunt je napisao(la):
Ma **greška vise i subvencije i sve nek oni nama daju cenu proizvoda,i nek prestanu sa uvozom,mleka,zita,kukuruza i ostalog dokle vise mazu ovom narodu oci i posle opet zito 7- 8din,a te zadruge sve su to gospodo trgovacke kuce sta mislite po kojoj ceni se uvozi djubrivo iz Rusije kod nas,kroz koliko ruku prolazi pa se onda seljaku prodaje,ova drzava je zastitila i medveda,kerove,macke itd a ti SELJO da nelajem ko te SLJIVI..........A JEDINO POLJOPRIVREDA U OVOJ DRZAVI NESTO PROIZVODI I NOSI CELU DRZAVU NA SVOJOJ VEC 50GOD SAVIJENOJ GRBACI PA DOKLE VEC JE DOSTA!!! ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: :ppozdrav: :ppozdrav:

grunt je napisao(la):
::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Od :D :bravo: ::svaka cast:: je slaba vajda. Ne slozni smo ko retko ko na planeti. Valjda cemo uci u svedsku psihologiju po tom pitanju.

Upis u centralni registar proizvođača hrane počinje krajem meseca
Autor poljopartner
Monday, 11 January 2010
BEOGRAD, 11. januara (Tanjug) - Upis u Centralni registar proizvodjača i onih koji se bave prometom hrane u Srbiji trebalo bi da počne do kraja januara ove godine, izjavio je danas direktor Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede Dušan Pajkić.
Pajkić je objasnio da će vodjenje tog registra početi kada bude donesen Pravilnik o vodjenju tog registra, izražavajući očekivanje da će taj akt biti usvojen u najkraćem roku, odnosno do kraja ovog meseca. On je na konferenciji za novinare podsetio na zakonsku obavezu svih onih koji se bave proizvodnjom i prometovanjem hrane da se upišu u centralni registar do 11. juna 2011. godine. Pajkić je upozorio da oni koji to ne budu učinili 11. juna 2011. godine, više neće moći da se bave tom delatnošću, odnosno, smatraće se da to obavljaju ilegalno, napominjući da obavezu upisa u Centrani registar imaju oni koji se bave proizvodnjom hrane za tržište i njenim prometom, ali ne i oni koji se bave uzgajanjem poljoprivrednih kultura za sopstvene potrebe. On je izrazio očekivanje da će u prvom tromesečju 2010. godine biti formiran i Savet za bezbednost hrane, koji će biti sastavljen od niza eminentnih stručnjaka, objašnjavajući da će oni davati preporuke, pre svega vezane za izradu novih propisa, njihovo usaglašavanje sa EU propisima, ali i predlagati sprovodjenje odredjenih mera i monitoringa. Pajkić je istakao da je reč o stručno-savetodavnom telu koje će Ministarstvu poljoprivrede i Generalnom inspektoratu služiti za podizanje bezbednosti hrane u zemlji na još viši nivo. Rad Inspektorata u 2010. baziraće se na tri principa - savetodavnoj, preventivnoj i kontrolnoj funkciji inspekcijskih službi, kazao je Pajkić i najavio i razvijanje informacinog sistema u toj oblasti, što će omogućiti lakši protok informacija, kao i brži rad inspektora. Pajkić je naveo da će, kao mera racionalizacije, broj inspektora u 2010. najverovatnije biti smanjen za oko 20 do 30, podscehajući da ih trenutno u Srbiji ima 310, ukazujući da to neće uticati na kvalitet njihovog rada, već će samo biti povećan broj kontrola po inspektoru, odnosno njihova efikasnost. Sumirajući rezultate rada inspekcijskih službi u prošloj godini, Pajkić je naglasio da je u 2009. izvršeno ukupno 167.425 kontrola i podneto 6.409 prekršajnih prijava, 613 prijava za privredni prestup i 209 krivičnih prijava. Takodje, u prošloj godini van prometa je stavljeno oko 250 tona poljoprivrednih proizvoda i 250.000 litara vina, rakije, piva, alkoholnih i bezalkoholnih pića i mineralnih voda, ukazao je Pajkić. Pajkić je podsetio i da je, od usvajanja Zakona o bezbednosti hrane u junu 2009. godine, za šest meseci uradjeno i 60.000 analiza pri uvozu, od čega je svega 65 uzoraka, odnosno manje od jedan odsto, bilo neispravno. opet nova radna mesta za birokratiju. da im dam ideju mogli bi da formiraju centralni registar jeb... sto da ne.mozete pretpostaviti sta je sledece: odredice svakom sta i koliko moze da proizvede i po kojoj ceni. kako vam sada zvuci onaj grafit: BRAVAR JE BIO BOLJI. ne verujem da na forumu ima ljudi koji pamte drugi veliki rat, ali su verovatno slusali i citali o tome kao i ja. prinudni otkupi i ostalo, mene ovo strasno podseca na to

Bravo Grunt ja mislim da svi tako mislimo ali to nece ili nesme svako da kaze.Da li se nagadja kolika ce biti subvencija po hektaru ove godine?Prosle godine je bilo 150 evra ili 12000 a i tad je kurs bio preko 80.Posto evro polako ide na 100din.da li ce i ove godine biti isto :udri:

Nazad
Vrh