Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako gde je logika, pa u novcu. Najbogatiji ljudi ove zemlje su ti u poljoprivredi. Doduse to govori o i njhovoj nesposbnosti, ali da su tu mnogi videli zaradu sa pravom, to je cinjenica. Mozemo da pricamo sta je opsti interes, i dali ima smisla ovakva privatizacija, i sta ubuduce, ali da su mnogi usli zbog para to je cinjenica, kao i to da nisu pogresili gledano prethodne 4 godine. Malo li je.Mačva je u pravu.Pa otkud bilo ko u poljoprivredi bez zemllje-gde je tu logika.
Danas Vlada zabranjuje izvoz suncokreta, soje i šećerne repe....
Nema toga da neko hoce da se bavi poljoprivredom a da nema svoje zemlje.Zbog takvih koji nemaju zemlje a hoce da se bave poljoprivredom i dosli smo u ovakvo stanje,ljudi sa velikim parama,sumnjivo zaradjenim,uzimaju velike povrsine zemlje u arendu,na taj nacin peru sumnjivo zaradjen novac,pritom se prijavljuju za subvencije i duplo kostaju narod Srbije,a onaj posten mucenik ne moze da dobije ni onu sicu za svoj skromni posed.Veliko je pitanje da li i placaju tu arendu.Jedin i pravo resenje za sprecavanje manipulacija je subvencionisati samo zemlju u licnom vlasnistvu.Ne slazem se. To bi znacilo da ako neko hoce da se bavi poljoprivredom a nema svoje zemlje ne moze da dobije subvencije i odmah je u gorem polozaju nego oni koji imaju zemlje. To je diskriminacija jer svako ima pravo da se bavi cime zeli.
Macva, kada vec dajes tako pametne predloge, objasni mi kako da se bavi poljoprivrednom neko ko imam par hektara zemlje, mlad je, hoce da napreduje, a nema para da kupi zemlju, vec mu je jedini nacin da poveca posed, arenda (ako vec i ta mogucnos nije "potrosena")?
Ovo je pravi model kako se radi. Sistemski se dozvole cistacici milki da krade sonu kiselinu, zato sto Milka nece shvatiti fabulu radnje. A ekipa je imala racunicu, aha Milka natoci sone, Pera ukrade sraf a Mika kljuc, mi to dozvolimo jer dobijamo na onoj trecoj strani. I dok Milka i Pera shvate fabulu, eto rokade.Ova borba oko subvencija,meni u stvari lici na situaciju iz Zorke kad su krali svi redom,od cistacice do direktora,samo sto je cistacica krala sonu kiselinu,radnici su poskidali i kvake sa vrata,a direktori su pokupili pare.Niko nije bio protiv da se krade,samo je svima bilo krivo sto direktori kradu vise.Osvestili su se tek kad su ostali bez posla,a direktori pootvarali neke firme,cuda,hladnjace itd.
Ovo nema ama bas nikakve veze sa raspravom da li treba subvencionisati svu zemlju, ili samo zemlju u posedu.Ја сад смислим да отворим пекару .. изнајмим локал узмем пећку и комби на лизинг .. запослим радника и онда сконтам да сам на 0 или у минусу ? Ко ми је крив ? Па крив ми је бизнис модел што нисам урачунао све што сам требао да урачунам..
Неко се определио за високоризичан начин пословања у коме 80% средстава за рад нису његова у реду .. и сад је неко други крив ??