Zoran Kostović
Član
Uravo sam dobio informaciju da je uplaćen drugi deo za krave.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A sto bi ja voleo da ukinu subvencije , pale bi cene kirija , zemlje kolko oces milina jedna . Pa noko vise se nece gurati po licitacijama , jer mnogima ne ostaju ni cele subvencijeKo o cemu baba o ustipcima.
Tako i ovde pise svako kome sta odgovara.
Subvencionisanjem repromaterijala se omogucava jedino prelivanje tog novca koji drzava izdvaja u dzepove proizvodjaca istog. Ta je taktika svuda vec isprobana i nije zazivela. Ako djubrivo kosta 2000 din jedne godine, pa drzava doda 1000 dinara, dogodine je djubrivo 3000 din, sledece 4500 din a i dalje se dotira samo 1000 din. Mislim da ipak ima vise ljudi koji zaista dobijaju subvencije na osnovu svog rada, a manjina koja mucka je lako prepoznatljiva u svakoj sredini,tako da nije neki problem i da se tome stane na put, ako postoji volja za tim. Penzionerima ne bih dao subvencije, jer moja baba je zemljoradnicki penzioner, a ne obradjuje zemlju vec njeni sinovi i unuci,tako da bi bilo nepravedno da ja radim a baba da mi gazduje. Subvencije je uveo bogati zapad da moze na duge staze da diktira cene u svetu i onemoguci siromasni svet da se ovajdi od svog prirodnog bogatstva. Jer po tom pravilu bi trebala psenica da kosta koliko rodi u Ukrajini na 1 ha + 500e. E, posto nemacka da 500e/ha, dodjemo do cene od 18 dinara, pre par godina i 9 i ne mozemo nikako da se pronadjemo u toj prici. Pa kad na to dodamo i skok cene arende, jer boze moj, dobijamo i subvencije sto radimo neciju zemlju.
Sustina je da je jedini nacin da se opstane dovijanje na sve nacine.
[TABLE="class: contentpaneopen"]Danas sam čuo od prijatelja ja nisam baš ovih dana sedeo pored tv toliko i on mi reče kako je ministar nešto pričao oko obnove.Sigurno da će biti dopune i ako ima promena da se izvrše neznam zato sam pitao da li je neko čuo slično.
U pravu si nema za one koji nemaju promene jer pod kulturo vec pise zitarice,tako da samo ko ima manje ili vise zemlje ili da je posadio visegodisnj zasad taj mora da obnovi.Čujem da je bila neka izjava ministra da sledeće godine nema obnove registracije da li neko zna nešto o ovome ili nešto slično?
pozdrav kolega,bogami jesi u pravu ovi nista ne daju dok predhodno dva puta vise ne uzmuIstorija se ponavlja... Do kraja januara ce biti do kraja februara pa pocetkom aprila pa ce biti pre sajma pa na sajmu pa posle sajma i opet palimo traktore i opet Jovo na novo.... Ili ako stvarno budemo znali do kraja januara na cemu smo..... Imam osecaj da ce nam nesto gaadno spremiti.