Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa svakako da je taj podatak visok, ali mislim da i skoro srazmeran, po površinama koje se obrađuju u Vojvodini, i Centralnoj Srbiji.
No u potpunosti se slazem sa tobom da ova drzava "kao" potpomaže poljoprivrednike, ali da je za one male baš boli briga i da oni sigurno odoše u propast....
Razumem ja tebe u potpunosti, i upravu si.
Ali moraš da razumeš i ti, da to što se dešava malim polj. u Centralnoj Srbiji, to se isto dešava i malima u Vojvodini.
Samo što u V. imaš i mnogo velikih polj. gazdinstava kojima je ova država i potpomagala do sada, a u Centralnoj Srb. ih nema mnogo pa otuda to bode svima oči tih 80%, o kojima pišeš.
Evo da uprostimo.
postoji recimo 300 poljoprivrednika
200 malih kojima se ne isplati da plaćaju pio i njih država ni ne stimuliše njih je otpisala (što je pogrešno, ali tako je).
recimo: 70 ih je u V.
130 ih je južno od Save i Dunava.
i postoji 100 većih polj. koji su registrovani i plaćaju pio i dobijaju podsticaje.
80 ih je u V.
20 južno od Save i Dunava.
Mislim da ti je sad jasnije....
Ti ovo odokativno ili imaš tačan podatak?
Znas kad ce se tako nesto opet desiti,NIKADA!!Fino nema sta. Zato na prolece u jos jednu dobru i malo duzu akciju al sa mnogo boljim zahtevima.
Mi ne pričamo o istom budžetu.Onaj budžet o kojem ja pričam se troši u Beogradu: za Gazelu,za Brankov most,za radna mesta u stranim firmama.......Ovi lokalni budžeti su toliko mali da o njima nema smisla raspravljati dok god se ne uradi decentralizacija celog sistema uplata i isplata.@Diklofen
Nisi u pravu. Evo ovde kod mene lokalni poljoprivredni budžet je 99% potrošen na tzv. "Kulturno leto", tj dovođenje raznih pevača i pevaljki.
Vlast je svuda ista.
Ali ipak moram da kažem da mi je veoma žao što Vojvodina nema veću samostalnost.
Ne razumem ljude iz juzne Srbije sami kazu da ima zapustenih parcela i da je arenda skoro besplatna pa sto ne uzmu vise da rade.
Siguran sam da je tamo lakse poceti proizvodnju jer nemas konkurenciju kao u Vojvodini,a cene iste ako ne i vece.