Zhexy
Član
Megi zato postoje zadruge i udruzenja. Ljudi dele rizik ali i zaradu. Ako ti, ne daj Boze puknes sa tolikim kunicima, a nemas neku dobru finansijsku pozadinu ugasio si. Npr. imamo 10 kunicara koji su iz okoline Subotice. Normalno usaglasi se kvalitet kunica, ishrana, maticni itd. I sad stigne porudzbina 1000 kg mesa. Neko ce uskociti sa 100 komada neko sa 200 itd itd. Dok ne kapnu vece pare. Onda moze malo da se prosiri itd. Ali sam ulaziti u tako nesto veliko je poprilican rizik. To je neko bar moje misljenje. Isto kao sto mislim da je drug uleteo sa 30 odraslih zenki previse olako. On je iz Indjije verovatno ga neki i znaju. Koliko znam iz primera jabuka Rusi nisu toliko zahtevni, isto tako koliko znam oslobodjeni smo carine prema Rusiji, isto tako mozemo da obezbedimo sigurno bolje kvalitet mesa nego sto mi uvozimo crklu piletinu iz Brazila i prodaje se trenutno kod nas u marketima za 160 dinara/kg . Ona afera sa Zlatiborcem i mesom iz Argentine itd itd. Mislim da mozemo da obezbedimo daleko veci kvalitet