Strništa i rad na njima

Ipak mislim da je dobro uradio.
Ako si mislio da tanjirača pobudi korove to je u redu ali ja sam odustao od takvog načina obrade.Najbolje mi se pokazalo da ostavim strnjiku i onda u avgustu poprskam pre metličenja sirka.U zadnje vreme idem sa količinom od 8l/ha +1/2l Matona.Njive su čiste posle ovakve kombinacije.
Ako se sad ide matonom uz total,I seje psenica opet na jesen,jel moze psenicu da zezne maton tokom jeseni i zime?

Ja nemam dobro iskustvo sa mesanjm matona i totala mislim da maton brze deluje od totala iskrivi bocu ili poponac pa biljka nema vremena da usvoji total a sam maton nije dovoljan i posle nekog vrmena korov se oporavi..

Danas sam totalisao dve njive (posle psenice i belog luka) povrsine jedno 2,5 kj.
Ima sirka, cicka, tatule, stira i suncokreta samoniklog, i malo abutilona.
Stavio sam na tu povrsinu 10 litara totala i litru matona. Hoce to zbrisati sve?

Danas sam totalisao dve njive (posle psenice i belog luka) povrsine jedno 2,5 kj.
Ima sirka, cicka, tatule, stira i suncokreta samoniklog, i malo abutilona.
Stavio sam na tu povrsinu 10 litara totala i litru matona. Hoce to zbrisati sve?
Pa ako si to vec uradio , odgovor ces znati uskoro tacnije od nas.
MOzda nebi bilo lose da si stavio i okvasivac zbog abutilona.

Drugi prohod
0b33063ca62bf62257676f6e7f771874.jpg
22552e206cd73883abf4052f206c311b.jpg

Је л' сте радили тоталисање ове године? Овде је много касно кренуо сирак а и остали корови. На неким местима где сигурно знам да има оаза сирка и даље га нема.

Оно што се издваја ове године је да је много никла липица, Гледам по својим парцелама, где је нисам имао одједном су сада стрништа пуна. О чичку да не причамо...

Ови кукурузи што остали се зелене, ал' не од кукурузовине него од чичка, липице, татуле, мухара... Изгледа да је све поново никло када је после дуже суше пала киша.

Posle žetve posle prve kiše prešao tanjiračom, prošli utorak čini mi se poprskao sa totalom. Svašta nešto ima od korova ali zbog sirka koji je na mesta izbio poprskao sam.

Ja nisam ništa prskao sa totalom nije bilo potrebno, samo sam prešao dva puta tanjiračom i to je to

Ове године без тоталисања, нема шта да се тоталише корови тек крећу тако да ће плуг бити бржи.

Nazad
Vrh