Strništa i rad na njima

Sirka nemamo, samo mrtvu ambroziju... A hoce li uticati sta zbog oranja i setve kukuruza na proleće? Iako je plodored (kukuruz, psenica), prska se i opet nekako magicno se uvek ta mrtva ambrozija pojavi...

Ja juce istotalisao strnjike. Ima sirka izasao je od ono malo kise sto je bilo. Nije visok jedno 20-30 cm taman da ga zveknem. Isao sam na tri lanca 10 litara agrosavin glifosav.
Krajem avgusta ide tanjiranje pa na jesen oranje....

Bukvalno si trebao ići kontra, prvo tanjiracom pa posle total.
mac sa 2 ostrice jer ako zasusi ovaj sto ga je tanjiraca isekla na komade,zna da ne krene svaki i onda kad ga opicis totalom na prolece opet imas rizomca,pa se polse cudi odakle mi kad sam totalisao

ako mu je vec bio sirak 20-30cm to se totalise i ponavlja ako zatrebalo

mac sa 2 ostrice jer ako zasusi ovaj sto ga je tanjiraca isekla na komade,zna da ne krene svaki i onda kad ga opicis totalom na prolece opet imas rizomca,pa se polse cudi odakle mi kad sam totalisao

ako mu je vec bio sirak 20-30cm to se totalise i ponavlja ako zatrebalo
Trenutno stanje zemljišta garantuje kretanje svake moguće trave, samo ako se isprovocira

Ipak mislim da je dobro uradio.
Ako si mislio da tanjirača pobudi korove to je u redu ali ja sam odustao od takvog načina obrade.Najbolje mi se pokazalo da ostavim strnjiku i onda u avgustu poprskam pre metličenja sirka.U zadnje vreme idem sa količinom od 8l/ha +1/2l Matona.Njive su čiste posle ovakve kombinacije.

Poslednja izmena:
Takodje ne diram strnjike, isao sam do sad sa 4l/h totala ali cu ove godine 5l/h sredinom avgusta. Po suncu 150 l/h vode i vatra, u jesen se zuti njiva..

Zato sto ga nemas, mislim problem. Kod mene ga ni 5l po kj ne resi bas najbolje.

Nazad
Vrh