Mihajlo jovičić
Član
Meni je prošle godine strnište predjeno gruberom osim nicanja velike količine korova, nikad lepše oranje nisam imao a orem drndavim imt plugom, jedna brazda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A sta raditi ako komsija voli da paliObično bude bolje tamo gde se ne dira ništa ali ne uvek.Prošle godine strništa gde sam izvlačio stajnjak i zatanjirao ga išla su kao kroz puter jer se očigledno sačuvala vlaga.Tamo gde nije dirano bilo je strašno, suvo i tvrdo.Po meni ne dirati ništa sada već čekati priliku za prskanje sirka pa nakon toga ako krenu novi ponici korova, pšenice ili ječma tanjirati pa kasnije orati.
Gledaj da između Gospojina preoreš i na jesen duboko, uradićeš pravu stvar.Jutros ustao oko 5, odluka je pala da "rešim" strnjište, oranje malim OLT dvobraznim plugom, pa jedan prohod "lakom" OLT tanjračom 20 diskova, da poravnam....
Sve planirano i odrađeno do 10 prepodne, sa povelikom pauzom za "kafućino" i uz njega, njiva je na 800 metara od kuće...
Potrošnja "mešavine" goriva , za današnje obadve operacije je 12 litara....
Sledeća stavka je prskanje korova, kada se steknu uslovi za to, ne u skorije vreme...
![]()
Dodaj matona...Koja doza totala je najoptimalnija za ambroziju po strnistu?