Strništa i rad na njima

Уме знам ал орања не дираних стрњишта бар код мене све тежа и тежа(Тањирање Сунцокретишта,Кукурузовиништа за Жито)...Опет иста прича о кајању јбг једно не гине.
 
Prestao sam vec par god da gledam da l je rano kalendarski ili ne za prskanje, obilazim njive i gledam da ne preraste sirak i ne pusti seme....sad da l je to blizu posle setve ili u septembru nema veze, ovako kada sam pomerao jos i jos da izraste vise, ono prc pusti seme.....tako da mi je bolje i dva puta da prskam nego jednom kasnije ali bez efekta
 
Posle žetve smo potanjirali, a slike prikazuju sledeće korake. Priprema se za repicu. Spremanje radjeno par sati nakon oranja

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
7148ab179a6bf57a365c81aef1440af3.jpg
556a0715dd8b88046681e46a1ee5ff74.jpg
ff562445b0a4936191f87ca1eb25508c.jpg
 
Poslednja izmena:
Koliko si platio stajnjak? Imam dogovor sa drugarom, ja njemu da opravim raJkovicu a on meni stajnjak (ovčiji) pa ne znamo ni sami koliko da ga cenimo.
 
Dragan18 odakle ste vukli govedji stajnjak? Ima li toga stalno? Jel ovih 8 € samo stajnjak ili s prevozom?
 

Evo obećanih slika. Total 3lit/kj učinak nakon 10-14 dana. Nzm, meni deluje da će preživeti. Šta kažu iskusniji?
I još jedno pitanje. Da li dikamin ima i zemljišno dejstvo tj da li može praviti problem uljanoj repici koju bih sejao u ova strništa? Planiram orati njivu.
 
Мислим да ово у опште није време за прскање тоталом. Код мене су сиркови побелели, ноћи без росе и чисто сумњам да тотал може дати пун ефекат у таквој ситуацији. Колега је питао неког његовог"стручњака" агронома и тај му рекао нема везе што је побелео сирак само удри тоталом не секирај се. Ја сам моје стрњике са сирком дао другару да покоси за овце, а ја ћу кад крене нов попрскати га тоталом.
 
Nisam stigao danas nazvati zaštitara, ali mislim da sam se sje.o. Dikamin je 2.4D u obliku dimetil amonijuma a maton je u obliku etil heksilestra... Prvi ima zemljišno dejstvo drugi nema. Jbg.... E sad, eventualno ako je dovoljno dva meseca da se dezintegriše iz zemlje, ali čisto sumnjam.
 
Da, orem, i ako padne kiša i sve bude ok sa nicanjem ali šta ako kasnije ne bude padavina i koren povuče hemiju. To mi najgori mogući scenario.... Prođe prolećna setva i optimalni rok a meni se počne sušiti repica....
Jbm mu sunce kako sam mogao zaboraviti na dve vrste 2,4D....
 
Traktor troši 10 litara na sat, pa sad koliko uradiš.
Ako je lijepa duga parcela bez puno okretanja, podrivanje traje malo manje od sat vremena za jutro, a priprema duplo brže, znači oko 15L.
 
Nazad
Vrh