Strništa i rad na njima

Кажу разбија плужни ђон, прави 1% хумуса на годишњем нивоу и када се на јесен оре земља се расипа као песак. И чак има могућност да апсорбује влагу у сушном периоду и да је задржи у нивоу кореновог система.

Imam neka strnjišta s oazama sirka gdje je visok oko 1m.
Štp mislite, dali da ga palim totalom ili je sigurnije prijeći tarupom pa nek opet poraste na neku manju visinu i onda ga prskati?

Onda odlično, hvala ti!
Ja sam se bojao da možda nije prevelik i da će preživjeti.
Koliko totala da stavim? Mislio sam 5L/ha.

Imam neka strnjišta s oazama sirka gdje je visok oko 1m.
Po meni je 5lit po hektaru, malo. Ili je Sikario, što koristim, slab. 10 lit/ha šibam i onda se dezintegriše sirak. A ako gore nestane onda će i dole nestati (rizom). A ono kad vidiš da je sirak spržen ali biljku i dalje vidiš, e tu je vrlo verovatno rizom preživeo. Kako hoćeš.

Zadovoljan sam prošle godine bio Sikariom, zato sam uzeo i ove godine. A vidim da je svuda u ponudi Sikario, verovatno se svima dobro pokazao

Roknuo sam ga s 8L/ha i poduplao Inex, pa kako bude.
Širokolisnih ni nema, čak su strnjišta relativno još uvijek čista, a radi se o ječmu i prošlo je mjesec dana od vršenja, samo taj sirak pravi probleme, i to samo na parcelama gdje komšije ne rade kako treba pa prelazi na moje sa svake strane, sredine parcela su isto čiste.

Ja juce prskao isto, muvar mi je nikao pa to ga nisam u zivotu toliko imao, ajd strnjika nego ga vidim preziveo i u kukuruzu sad....da l mu odg godina ili sta je ne znam...isao 3L Sikarija + 200ml Matona za suncokret samonikli

Nazad
Vrh