Istina ziva...da li bi nesto promenilo da se dva puta tanjira, da se usitni bolje?Tanjiranje samo tamo gde ću razbacati stajnjak.Hoću da rodim mečku kada orem zimsko oranje na tanjiranim strništima.Ne diram ništa, prskanje i plug na jesen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Istina ziva...da li bi nesto promenilo da se dva puta tanjira, da se usitni bolje?Tanjiranje samo tamo gde ću razbacati stajnjak.Hoću da rodim mečku kada orem zimsko oranje na tanjiranim strništima.Ne diram ništa, prskanje i plug na jesen.
Uglavnom ne idem sa više od 7lit/ha ali sad sam imao jednu njivu gde je puno sirka izbilo i nju sam otreso sa 9lit/ha tj oko 30e/ha samo hemija. Postrni usev mislim da ne vredi jer će u septembru svakako biti posejana uljana repica.Koliko vas dođe prskanje totalom, uklj. trošak prskanja? Zar se ne isplati neki postrni usjev za zaoravanje ujesen? Znam da je čista matematika na strani totala, ali zaoravanje postrnih kultura puno znači za poboljšanje strukture zemlje.
@iwanho Bilo koji postrni usev ?.Pre je bilo onih mesavina za zaoravanje,gde ima bar 3-4 vrste biljaka,sad to nzm ko prodaje,mislim da nema nigde da se kupi kod nas.
Gore spomenuta rauola ima jako brzi porast. Problem može biti samo ekstremna suša. Ova s gornje slike sijana sredinom 8. mjeseca, a zaorana 25.10. Dakle nepuna 2,5 mjeseca.Uglavnom ne idem sa više od 7lit/ha ali sad sam imao jednu njivu gde je puno sirka izbilo i nju sam otreso sa 9lit/ha tj oko 30e/ha samo hemija. Postrni usev mislim da ne vredi jer će u septembru svakako biti posejana uljana repica.
Ok je to u godini sa dovoljno padavina, ali kada je suša onda taj pokrovni usev posisa i ono malo vlage koje ima u zemlji.