Stočni grašak

Igore hoces da kosis to ili /?? da nije mnogo raz? pitam da ne polegne?

Da da ice za kosenje,pa ne znam,proletos sam isao isto tako sa zobi i bilo je super do prve oluje,ali to je bila moja greska jer mi nije stigao omotac a moglo se kositi maltene dve nedelje pre...pa sad kako bude.
Konbinuje se zbog poleganja,u ovom slucaju raz ce mu biti oslonac.

U mom kraju imaju klasicne (standardne) kose za kosenje nema rotacionih pa da ne polegne sejese uglavnom sa psenicom a i zbog zetve jer kombajner ispod 20-25cm nece da spusti heder

jel ima negde graska javor treba mi da sijem na prolece za zrno kazu da je on najbolji nizak je i neleze

Pozovite ns-seme prodavnicu imate cak i besplatan telefon!
"Za upite u vezi cena i stanja lagera molimo Vas da nas kontaktirate
preko besplatnog info broja 0800/000 021 ili se obratite našim promoterima."

jel neko sijao grasak sto ima u prodaji na institutu dukat nigde ne mogu da mu nadjem osobine jel visok ili nizak

sejao sam jesenas stocni grasak i crnu zob, neznam dal da mu bacim na 50ak ari 100kg uree, da nije rano ?

Jel radio neko silazu od sticnog graska ?[/
Zemljak, prelistaj temu ako imaš vremena, radili su ljudu silažu i senažu obično od polovine maja u zavisnosti šta se sa njim seje u kombinaciji zbog sprečavanja poleganja. Ja sam razmišljao prošle jeseni da ga sejem sa zobi ili ječmom, ali nisam pošto sam imao već više nego dovoljno spremljene hrane.. Ako budem imao slobodnu parcelu u septembru ću sejati prvi put. :ppozdrav:

Jel radio neko silazu od sticnog graska ?
Komsija.Svi koji su vec godinama sejali grasak,kazu da sto se tice silaze od graska,to rade,ali samo postrno_Odnosno,kada se ovrse grasak,tanjiraju tu njivu i ako ima vlage i kise naravno,kazu da nikne kao lud i onda ga siliraju kada i kukuruz.

- - - - - - - - - -

Da da ice za kosenje,pa ne znam,proletos sam isao isto tako sa zobi i bilo je super do prve oluje,ali to je bila moja greska jer mi nije stigao omotac a moglo se kositi maltene dve nedelje pre...pa sad kako bude.
Konbinuje se zbog poleganja,u ovom slucaju raz ce mu biti oslonac.
Ja sejem ANGELA stocni grasak,bez dodavanja primesnih strnih sorti zitarica.Otporan je izuzetno na poleganje i mnogo lakse i jednostavnije je.

Klenjani počeli masovno da seju grašak a i suncokret
prošle god. grašak opalio dobro
Tako je komsija,ali ne samo zbog toga,vec i zbog kvaliteta parcela na kojima ih sejemo.To su zemljista uglavnom,najlosijeg kvaliteta,odnosno plitka je zemlja,a sljunak je na 50 cm,a posto vec dve godine nas ubi susa,sejanje kukuruza na tim njivama je uzaludan i trud i investicija,a grasak i suncokret su dali i vise nego dobre rezultate.Grasak za moju stoku koristim u jednom delu umesto sojine sacme,a za 1kg suncokreta,dobijamo,bar ove godine 1,6kg suncokretove sacme.

Angela je sorta graška za zrno. Mi smo je sejali prošle godine jer nismo nabavili junior na vreme. Nije mi ni do kolena što se tiče zelene mase al zato mahune su bile jedna na drugoj i pune. Ovo će biti treća godina da ćemo raditi senažu od grahorice i tritikalea i graška i ovsa, i goveda su prezadovoljna. Dobar prinos i odličan kvalitet.

tako je,i ja sam zagovorio malo semena u Klenju
Ja sam ga vec kupio po 95 dinara.Cujem da ga je tesko naci i da ga nema ispod 100 dinara.

- - - - - - - - - -

Angela je sorta graška za zrno. Mi smo je sejali prošle godine jer nismo nabavili junior na vreme. Nije mi ni do kolena što se tiče zelene mase al zato mahune su bile jedna na drugoj i pune. Ovo će biti treća godina da ćemo raditi senažu od grahorice i tritikalea i graška i ovsa, i goveda su prezadovoljna. Dobar prinos i odličan kvalitet.
Da.U pravu si.ANGELA je iskljucivo i namenjena za zrno.

Nazad
Vrh