Stočni grašak

Koga interesuje moze da kupi seme na rimskim sancevima,ostala je jos mala kolicina,neka nepoznata sorta kako kazu nova,ozimog graska je u pitanju.

Možda je malo offtopic i laičko pitanje, ali šta hranite stočnim graškom? Jel ko probao svinje da hrani sa njim umesto soje?

Ozimi je uglavnom za silazu,a jari se moze koristiti u ishrani,ima manje proteina od soje ali se ne mora termicki obradjivati.

Ima li ko ideju gde bih mogao da kupim seme zimskog stonog graska posto ga na Rimskim sancevima vise nema. Potrebno mi je oko 150 kg.

Seme ozimog graška je jako teško naći.

Jari grašak Junior sam mleo govedim u koncentrat.

Sta mislite o setvi ozimog graska i grahorice,da li bi se oko vikenda moglo sejati?
Ima li neko iskustva sejanja sa IMT sejalicama?

stocni grasak nema nigde!!! obisao telefonom redom: Novi sad, beograd, Kragujevac Cacak i Nis, sutra Leskovac! jedino kod seljaka :)

Ima u Leskovcu apoteka semenarna preko puta zelene pijace,grahorica NS Neoplanta po ceni od 195 i grasak NS neznam koja sorta 135,ali treba upitati bile su male kolicine!

cekam treba da stigne ipak hvala svuda su male kolicine a deteline ima za izvoz a niko ne kupuje

ozimi ovas ali crne boje, dosta je tezi od belog, i ja sam ove godine posejao jednu parcelu sa njim da uhvatim seme, a drugu cu da posejem u kombinaciji sa graskom

Evo mog jesenjeg graska:
vc8x.jpg

3idu.jpg

odlicno izgleda Igore:) svaka cast :) koliko si posejao? :) sa cime si ga upario,ovas ili psenica ili jecam? :ppozdrav:

Nazad
Vrh