Startovanje uzgoja šampinjona - kako početi

ljudi hoce li mi neko uopste objasniti STA JE TO KOMPOST:haha: i od cega se sastoji ta POKRIVKA? :sta:

Ja sam bivsi uzgajivac sampinjona iz vremena Shainovica i hiper inflacije pa kasnije i deda Avrama
Ako cete mene poslusati onda se " manite corava posla"
Evo i zasto!
Cena pecuraka na pijaci je 160-180dinara na pijaci na malo
Malte ne je cena piletiine toliko ili jeftinija ( Topiko je nedavno preko sindikata prodavao rinfuzu batak i karabatak po ceni od 150 dinara) da li je potreban dalji komentar
To je nekada bio izuzetan posao jer je cena bila od 5-10 DEM a mogla se kompletna rezija za domacinstvo platiti sa 100 DEM
Posao uzgoja gljiva je visoko strucan i zahtevan posao,vrlo lakomoze da se omane i onda je to katafrofa
Dakle pariteti su otisli bestraga da nekazem do gluposti
Cena lubenice je 40-50 dinara
Cena patlidzana je 300 dinara kg
Cena paradajza je 60-100 dinara
A cena pecuraka 160-180 ajde neka je i 200 dinara
PA TO NEMA VEZE S MOZGOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potrebna su mi upustva nacin i svi sulovi za gajenje sampinjona,
gde se moze i kako naci micilijum,kompast,ili nacin kakose priprema micilijum i nacin spremanja kompasa,hvala unapred

Prvo sto je potrebno je da se procita sta se dosad napisalo na forumu o sampinjonima pa onda sa nekim odredenim pitanjem. Ima toliko toga napisano da se odma moze poceti sa gajenjem pecuraka ako se procitaju svi postovi. Ne budi lenj nego ugrej stolicu i malo prestudiraj dosad napisano.

Pozdrav svima!Jel moze neko nesto da kaze o kooperantima za gljive,da li je neko imao losa iskustva posto imam neku ponudu ali mi je malo neverovatna pa da se nezeznem.Koliko sam citao ima dosta clanova koji znaju za dosta proizvodjaca.Da li je neko cuo za madjarsku firmu koja ima pogon za proizvodnju gljiva u Adi i Pozarevcu?

ninica je napisao(la):
Pozdrav svima!Jel moze neko nesto da kaze o kooperantima za gljive,da li je neko imao losa iskustva posto imam neku ponudu ali mi je malo neverovatna pa da se nezeznem.Koliko sam citao ima dosta clanova koji znaju za dosta proizvodjaca.Da li je neko cuo za madjarsku firmu koja ima pogon za proizvodnju gljiva u Adi i Pozarevcu?

Vrlo zanimljivo.Cudna je kombinacija da Madjari pored svoje svetski poznate proizvodnje pecurki, otvore pogon
kod nas, ali nikad se ne zna.U svakom slucaju sve prvo dobro proveri. Poseti te pogone, pa proceni je li to nesto
ozbiljno ili ...uostalom sam kazez da je ponuda malo neverovatna, pa ako ti obecavaju kule i gradove :nono: :udri:
Daj neke detalje, mozda mozemo pomoci ::namigivanje::

Evo ovako....Vidim ja oglas na netu pise: Bavite se uzgojem gljiva dobra zarada,siguran plasman,vas prostor i rad sve ostalo na nama.Znaci daju mi i police i micilijum,kompast,klimu,hemiju itd...Nazovem ti ja taj broj,javi se covek 53 godine i poce pricu sledecu koja je trajala jako dugo mada sam imao osecaj kao da pricam sa masinom a ne covekom.Uglavnom mi rece sve ovo ali da kad se ugovor napravi i overi u sudu,naravno imaju i pib i firmu mada mi ne rece naziv firme uglavnom da se stavlja pecat od te D.O.O placa ucesce od 20 do 30% zavisno od kolicine porudzbine.Navodno ta firma se nalazi u Pozarevcu to je neko Madjarsko predstavnistvo. Uglavnom da ne duzim previse rece mi da na prostor od 25m2 moze dobro da se zaradi pa cak i do 1500 eura.Sve mi to lepo izgleda i zvuci da bi bila istina poa sada nemam pojma sta raditi jer vidim da je bilo dosta slicni prevara.

Obecavaju veliku zaradu i traze avans... :zli: a usput i nece da kazu ime firme :nono:
mislim stvarno :udri:

Pre nego sto se bilo sta potpise i udete u posao, dobro razmislite.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kj5qgOy_1FM&NR=1[/youtube]

dejan 77 je napisao(la):
Kod nas covek imao 7 kg po briketu 1 tura a na drugoj 6,8kg
Jel taj prinos imao u saradnji sa nekom firmom ili samostalno?
Post je spojen: [time]1297510221[/time]
Ma da sumnjivo mi je to sve,mora to dobro da se proveri... :nono:

Rade sa nekom firmom od nje kupuju brikete, i njima prodaju pecurke. ovi drugi su na oko 5 -6 kg

ninica je napisao(la):
dejan 77 je napisao(la):
Kod nas covek imao 7 kg po briketu 1 tura a na drugoj 6,8kg
Jel taj prinos imao u saradnji sa nekom firmom ili samostalno?
Post je spojen: [time]1297485021[/time]
Ma da sumnjivo mi je to sve,mora to dobro da se proveri... :nono:

Koja je vrsta pecurki u pitanju?

Rade sve vrste pecurki...Hvala vam na pomoci iako cu ipak morati sam licno da se uverim gde su,sta su i kako rade... :sta:

Covek pocetnik, pitaj ga koliko je briketa imao i koliko je je tona bilo. Prosek briketa u kg.

350 znam jer sam ih ja izneo bilo 3 prikolice po 150 mozda koji vise manje .7 kg po briketu, Iznenadi se i ovaj sto otkupljuje i ovaj sto uzgaja.A i svi ostali koji rade pecurke kod nas.Jer kod nas rade dosta njih i dele iskustva, i ide kupis brikete od njih oni ti obezbede prodaju i to je to.

Nazad
Vrh