Startovanje motora u zimskom periodu

A sta im sipate na -20? Meni sad ne treba traktor, medjutim vidim da neki danima ne mogu da upale kamione ili automobile. Kazu euro dizel zamrzo.

meni je juce evrodizel zamrzao u audiju, a u golfu je izmesano pola gasno a pola evrodizel i nije... skroz nelogicno!

Danas sam upalio malog ursusa kako bih cistio sneg,dva puta sam zagrejao vodu i pustao kroz blok sve dok se nije ugrejao a ispod njega sam zalozio vatru sa se ugreje ulje,i upalo iz prve.

DANAS palio traktore auto i truck onako rekreativno svuda isti evro diesel
560 lako upalio
539 iako je bilo mutno u casici ac pumpe sastavi odma ko lud
truck MB 1843 odma sastavi
marengo JTD dosta vrti al upali
sad sam svuda dodao 3% petroleja u naftu ovde kod nas -15C pa ma malo brine
pre dva dana u 5 ujutru sam jedva marenga upalio bilo -21C

Kod mene loz ulje i nije smrzlo jos, traktor je pod vedrim nebom. Eh kada treba upaliti ga, akumulator je 140ah star 2 mjeseca + kablovi i na auto, dobro da ga probudi, grijac kada pukne pali nakon par okretaja uz vecu kolicinu crnog dima :haha:.. samo iskljucivo uz kablove na akumulator, jer bez kablova nema snage da ga zavergla jako iako je relativno nov. Doduse ne vadim ga iz traktora, a temp ide i na -23

IMG_20170109_161146.jpg

Cek, je li los akumulator ili je problem jaka zima? Prodavac za taj KBK kaze da je Italijanski a na garantnom listu je Vesna. Za sada su odlicni jer i polse 20 dana mirovanja na ovim hladnocama pale traktor.

Cek, je li los akumulator ili je problem jaka zima? Prodavac za taj KBK kaze da je Italijanski a na garantnom listu je Vesna. Za sada su odlicni jer i polse 20 dana mirovanja na ovim hladnocama pale traktor.

Mislio sam da ce biti bolji, s obzirom da sam imao neki Schneider 100ah i bio je odlican i palio je lijepo, mislio sam da ce sa 140ah bez po muke da vergla zimi.. Nisam bas zadovoljan i sumnjam da cu ponovo kupiti KBK.. Meni je receno da je KBK Slovenski akumulator.

U jednoj kanti mi ostalo oko 5-6l evro dizela i to koristim kad potpaljujem vatru polijem sapurike da lakse planu kako je ovih dana opalio minus,a kanta stoji na dvoristu taj ED je beo kao mleko i nije ni cudo sto nece traktori i kola da pale ako im je sav takav.

Mislio sam da ce biti bolji, s obzirom da sam imao neki Schneider 100ah i bio je odlican i palio je lijepo, mislio sam da ce sa 140ah bez po muke da vergla zimi.. Nisam bas zadovoljan i sumnjam da cu ponovo kupiti KBK.. Meni je receno da je KBK Slovenski akumulator.
Isti je Vesna, a verovatno ti i na garantnom listu pise Vesna. Ko zna okle i kako ih dobavljaju i i samo stancuju nalepnice. Meni oni od 45Ah nisu losi. Odlicno pale po ovim minnusima. Reklamiraj ga i vidi sta ce ti reci.

I ja mislim da mu se izdvojila voda u filteru i da je smrzla. To se meni desilo na pasatu prosle godine.

- - - - - - - - - -

A posto sam danas i prethodna 2 dana bacao djubrivo,sipao sam u traktore Ed i aditiv k2 na -39 i nema problema

Prehranjujes sa 82 i zelenim rasturivačem, a djubre vuče 1221 kockasti sa tehnostroj prikolicom? Videh danas jedan takav tim u Vrscu blizu dis marketa oko 10 sati.

imam ja priklučke na 560 ali ne koristim taj grejač jer pali cele zime i bez njega,na krivini ispod hladnjaka je izlaz a ulaz gde se ispušta voda na bloku.kod strugara napravio reducire u stego šelnama

Nazad
Vrh