Start ap krediti za pocetnike!!!

Milos M.

Član
Učlanjen(a)
12 Avg 2012
Poruka
1.366
Lokacija
Pepeljevac-Lajkovac
Zavisi od kreditne istorije,nekada ni ne traže obezbeđenje.
Ja sam prosle godine pored redovno izmirenog kredita kad sam trazio kredit,trazili mi obezbedjenje 1 prema 2. Na svom imenu nemam takoreci nista zemlje. Traktori na mom imenu,al matori pa nece da ga uzmu kao zalog. I onda po tom ja nemam uslova za dugorocni kredit.
 

markokurjega

Član
Učlanjen(a)
28 Apr 2010
Poruka
3.001
Lokacija
Čonoplja
NIsam čuo baš puno slučajeva,osim ovih banaka koje su propale koje su davale na lepe oči, da se na dugoročni kredit za stoćarstvo,ne traži obezbeđenje,ali ajde videćemo šta će reći nadležni.
 

Milos M.

Član
Učlanjen(a)
12 Avg 2012
Poruka
1.366
Lokacija
Pepeljevac-Lajkovac
Svaka banka za stocarstvo trazi zalogu,da mi dinar,trazi mi dva kao obezbedjenje. Hteo sam da kupim jos junica i stalu da prosirim. Obezbedim ja zemlju za taj iznos sto su trazili,ali na tom posedovnom listu vodilo se puno vise,i oni umesto dogovorenih 3,5 hektara hteli da stave hipoteku na 6 hektara,ja pod tim uslovom necu. Sam cu sebi napraviti farmu za deset godina ako nista pre. Napominjem nemam kasnjenja po kreditu i tad nisam imao ni jedan kredit.
 
Učlanjen(a)
27 Dec 2011
Poruka
651
Lokacija
Sabac
Jutrosnja informacija iz Pro credit banke. Minimalan iznos za kredit za mehanizaciju 750000din uz obaveznu profakturu od prodavca. Kredit je na tri godine sa mogucnoscu grejs perioda od godinu dana i dogovorom o broju rata za otplatu. Troskovi obrade kredita 1,5 %. Potrebna hipoteka u vrednosti pola kredita u pokretnoj ili nepokretnoj imovini, e sad dal ovo vazi samo za mene posto vec imam jedan ozbiljan kredit u ovoj banci to neznam. Krediti startuju za desetak dana.
I ja sam sad dobio te iste inforamcije osim toga za hipoteku to mi nista nisu pominjali, ja imam vec jedan kredit u junu mi izlazi oni mi rekose da nema to nikakve veze mogu da podignem i ovaj. Od 5 maja da odem kod njih.
 

cika_jova

Član
Učlanjen(a)
9 Maj 2010
Poruka
2.951
Lokacija
mladenovac
Колико знам ко купује било коју машину, машина може да буде сама себи гаранција
 

coci064

Član
Učlanjen(a)
13 Nov 2013
Poruka
4.625
Lokacija
kikinda
Verovatno su od banke do banke razlicita pravila igre to nema veze sa ministarstvom. Takva je kreditna politika neke banke, a mozda je to kod mene malo specificno jer rekao sam da imam jos jedan malo ozbiljniji kredit.
 

bojcetic

Član
Učlanjen(a)
14 Jan 2009
Poruka
12.781
Lokacija
Stapar
Meni su trazil zalog na zemlju u duploj vrednosti od kredita. Kada sam sve sracunao odustao sam, jer klepaju na svaki moguci papir koji moram da im obezbedim.
 

coci064

Član
Učlanjen(a)
13 Nov 2013
Poruka
4.625
Lokacija
kikinda
Sve je to tacno, ali tesim se sto je kredit dinarski, a i o nekoj devalvaciji se suska. Ako se to desi mnogo cemo izgubiti, jedino ce taj kredit biti dobra stvar. Bar mi se tako cini?
 

bojcetic

Član
Učlanjen(a)
14 Jan 2009
Poruka
12.781
Lokacija
Stapar
Hm, nema devalvlacije u skorije vreme. Kurs je stabilan prilicno. Naravno ako bude devalvlacije onda ces dobro proci sa tim kreditom:bravo:
 

kifler

Član
Učlanjen(a)
20 Dec 2010
Poruka
936
Lokacija
Gaj,Kovin
Kad slusam ove iz min.pol. o kreditima to ti dodje kao ona reklama udjes izadjes i gotovo,ali ustvari ni priblizno tako, sto se tice stocarstva bio sam juce u kom, bank i sefica kaze ovako do milion moze samo sa zirantom a preko zalog 1 prema 2,postoji mogucnost da za kupovinu stoke dobijes kes i kupis stoku od fizickih lica (privatno) ali moras kasnije da im dostavis pasose od kupljene stoke i rekla je da ce biti rigorozne kontrole gde su sredstva utrosena. Kazem ja njoj da imam 27 grla i da stavimo njih na hipoteku a ona veli to nemoze da ide u zalog samo nepokretnosti i masine ako se uzima kredit za iste. Sva kupljena grla moraju da budu kasko osigurana za vreme trajanja kredita, je..m te Drzavo kad ti ne cenis tu kravu ni malo cim je banka nece ni u hipoteku.
 
Vrh