Gorski Car
Član
Oko pet vagona stajnjaka, mada ja to dajem po jutru. Đubrim sve dok se zemlja potpuno ne prekrije sa stajnjakom.
Kolika je verovatnoca da sagori kukuruz sledece godine zbog prevelike kolicine stajnjaka?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oko pet vagona stajnjaka, mada ja to dajem po jutru. Đubrim sve dok se zemlja potpuno ne prekrije sa stajnjakom.
Mala ako lepo zaoreš đubrivo i dodaš još predsetveno Ureu.
A dugoročni efekat je i to što povećavaš (mada neznatno) nivo humusa, ali i lakša obrada zemljišta.
Nisam baš siguran dali je dobra ideja dve tri godine zaredom unositi stajnjak na istu njivu.
U svakom slučaju, ove godine mi je kukuruz kao u najboljoj godini tamo gde je prošle jeseni zaoran stajnjak. I to je pravac u kome želim da idem, tj da potpuno izbacim NPK (sam kamen) đubriva.
mane ima ali evo teksta jednog:Po meni stajnjak je samo "los" sto smanjuje procenat fosfora u zemlji,radio sam analizu ove godine,veliki deficit imam fosfora a izvalcim stajnjak vise od 20 god.
Po meni stajnjak je samo "los" sto smanjuje procenat fosfora u zemlji,radio sam analizu ove godine,veliki deficit imam fosfora a izvalcim stajnjak vise od 20 god.