Spremanje senaže od leguminoza.

Senaza mi je perfektna ove godine, ali u silazi ima pokvarenog i to po sredini neke grudve kao pesnice, negde i malo vece. Do cega je ne znam, ali od kad sam izasao na deblji sloj konstantno je tako. U senazi nema ni trun budjavog za sad.
f206fd860b9645acffa7b2c2568b2358.jpg


Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
 
meni je bilo prosle godine, tako od polovinu na tamo za 30 cm po celoj sirini i tako do kraja.jel si gazio dobro?men je sad dobra al vise gazeno.
 
Pa ne znam i ja sumnjqm na gazenje ove prikolice oko sredine su rucene posle 15 20 min gazenja. Mada kod rodjaka nije ista vise gazeno, i kod drugog jos manje jos gazio sa tomo vinkovicem i nema pokvarene, da je uvukla vazduh kvarila bi se po vrhu i po kraju a kod mene samo ovaj sredisnji pojas
 
Da nije slucajno taj sloj gazio traktor kojem malo flisuje ulje? Meni se to desilo pre neku godinu,i dosao sam do zakljucka da je do traktora,jer je jedan problematican gazio samo u kednom momentu izmedju dva kipovanja,pre i posle je gazio jedan drugi...
 
I sve si gazio i kipovo istog dana? Nisi na dom delu pravio prekid i nastavljao sutradan?
Prvu prikolicu sam uradio noc uoci silaze da ne dangubim oko prosecanja, ali na tom sastavu nema pokvarene. Ostalo je radjeno isti dan i mozda malo brzim tempom nego sto je trebalo.

Послато са Samsung Galaxy s6 уз помоћ Тапатока
 
Ne verujem da je zbog brzeg tempa,dovoljno je ako si bar dva puta presao sa jedne strane na drugu gazeći...ko ima vremena da gazi sat vremena izmedju dve prikolice...al onda ostaje misterija sto imas tu pojavu..
 
Bem li ga sta je, ni meni nije jasno. Nema previse otpada ali nervira svaki dan prebiranje ove budjave. Prosle godine sam imao problem da je uvuklo ispod najlona i to sam znao da je do vazduha jer su krajevi bili svi budjavi i po vrhu nesto. Ove godine skroz kontra, do zidova i po vrhu sve ekstra, a sredina iz nekog razloga takva. I nisam imao budjave kad sam tek otvorio na pocetku gde je bio tanji sloj, tek kad sam usao u deblji ovo se pojavilo

Послато са Samsung Galaxy s6 уз помоћ Тапатока
 
Kod mene se dašava slična situacija kada stručnjaci koji voze ne procene brzinu. Krenu sporo ili brzo, prošlajfuju, iskopaju rupe u već ugaženom delu, onda se na to naspe novi sloj. Ostanu džepovi sa vazduhom.

Ima logike to sto kazes...mada ove godine nas naslednici spasili dosade gazenja silaze,i ispala super,ni najlon nisu zakacili...jedan sofer ima 10 a drugi 5 godina...
 
Bravo za mlade majstore. Osedeo sam u silaži i shvatio da nema pravila. Kad se namesti loša godina, džabe što se trudiš da sve bude kao p....o oko, uvek se nešto iskundači. A ovo za kopanje po već ugaženoj silaži sam 100 posto siguran. Tu nema greške.
 
Nazad
Vrh