jakovljevic79
Član
Možete ga naći na sveovinu.com pod nickom bistrica.
Послато са GT-I9505
Послато са GT-I9505
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedino nema sa kojim cajevima si prao voceSve je to već rečeno na prethodnoj straniGebera više nema na forumu ali je ostavio dobre tekstove.
a sto nema Gebera na forumu
E bas si mi uzeo rec iz usta prepoznao sam njegove prepisivacke tekstove odmah,na taj forum neidem vise posto cenzurisu bas taj Bistrica ako nije po njegovom on ti obrise tekst a svi tekstovi su mu otvori knjigu i kuca li kucaMožete ga naći na sveovinu.com pod nickom bistrica.
Послато са GT-I9505
Tad je već kasno, destilaciji se pristupa odmah nakon završene fermentacije, ako je to moguće.Tada kada krene tekućina na površinu - to je pravo vrijeme za pečenje.
Mikes@ totalno nepouzdana metoda. A šta ako fermentacija stane, zbog nekih drugih razloga, to se sve isto desi sa kominom, a ostane neprevreli šećer. Hm šta ćemo onda? Jedini pouzdan istrument je širomjer ili reflektometar.
Tad je već kasno, destilaciji se pristupa odmah nakon završene fermentacije, ako je to moguće.
Pa OK. Ko je vješt sa širometrom, temperature, uzorci, ohladi, ugrij - tako se vjerovatno profesionalno i treba mjeriti.
Ali ako stane fermentacija, širometar će stalno pokazivati da nije gotovo pa dokle onda čekati?
Ovo gore sam napisao onako iz iskustva, kada bude najviše rakije.
A tako su mi govorili i stariji, kako se radilo. A našao sam i na netu takvih savjeta.