Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
potpisujemSusnim krajevima priznajem one delove de su odavno soju izbacili, de je soja i dalje u plodoredu tu nema govora o susi.
Soja sa slika dala 2.1t/ha.
Da, da izbacili soju i seju vise kukuruza jer on bas ume da rodi!Susnim krajevima priznajem one delove de su odavno soju izbacili, de je soja i dalje u plodoredu tu nema govora o susi.
Ako kazem da me govoris istinu tebi je jasno sta to znaci?!@Peet 2019-te.
Imali smo svi brodolome od 200kg soje po nitru, nevremena u suncokretu, trulu repu....Da, da izbacili soju i seju vise kukuruza jer on bas ume da rodi!
Nema pravila treba da ti bude jasno!
Nakon bedne 2022 i prinosa soje od 400 kg/kj vecina kod nas ili vise nisu je sejali ili smanili za 50% i desi se sledeca godina sa prosecnim prinosima od 2400-2500 kg/kj.
O onom korovu (suncokretu) nemoj mi pricati! Da mogu kj 1 ne bi posejao!
Eto psenice ce se posejati ko nikad do sad jer je davala dobre prinose i brzo se zaboravlja na par godina u nazad kad je pukla ko tikva, te od bolesti a tretiramo ko magarci te zbog nedostatka kise, te zbog miseva…
Dakle nema kulture koja garantuje i tacka!
lepo sam rekao pre i ja.gde su idalje u ataru zastupljene vise proletne kulture tu nema goora o sussiSusnim krajevima priznajem one delove de su odavno soju izbacili, de je soja i dalje u plodoredu tu nema govora o susi.
na soji suncokretu i kukruzu sam doziveo vec dosta puta da skidam 0-300kg na jutru druze a na na psenci jecmu i repici to jos nisam doziveo.najlosije sto sam skidao psenicu bilo 2022 kod drugara 900kg po jutru al tuje ledotuca unistila sve.delom si u pravu nema kulture koja garantuje al sanse za popusit su postale druze jako velike za proletne kulure.nebi me cudilo kakvi smo levati da sledece godine kad bude jako punopsenice da nas omlati veliki led u junu sledece godne.Da, da izbacili soju i seju vise kukuruza jer on bas ume da rodi!
Nema pravila treba da ti bude jasno!
Nakon bedne 2022 i prinosa soje od 400 kg/kj vecina kod nas ili vise nisu je sejali ili smanili za 50% i desi se sledeca godina sa prosecnim prinosima od 2400-2500 kg/kj.
O onom korovu (suncokretu) nemoj mi pricati! Da mogu kj 1 ne bi posejao!
Eto psenice ce se posejati ko nikad do sad jer je davala dobre prinose i brzo se zaboravlja na par godina u nazad kad je pukla ko tikva, te od bolesti a tretiramo ko magarci te zbog nedostatka kise, te zbog miseva…
Dakle nema kulture koja garantuje i tacka!
covece kako led utice dal je godina prinosna tj kisovita ili susna o cemu ti pricas?lepo sam rekao pre i ja.gde su idalje u ataru zastupljene vise proletne kulture tu nema goora o sussi
na soji suncokretu i kukruzu sam doziveo vec dosta puta da skidam 0-300kg na jutru druze a na na psenci jecmu i repici to jos nisam doziveo.najlosije sto sam skidao psenicu bilo 2022 kod drugara 900kg po jutru al tuje ledotuca unistila sve.delom si u pravu nema kulture koja garantuje al sanse za popusit su postale druze jako velike za proletne kulure.nebi me cudilo kakvi smo levati da sledece godine kad bude jako punopsenice da nas omlati veliki led u junu sledece godne.