Soja 2025

Rubin se jako teško otvara. Diletta probana i to je to. Otvara se i smežurano zrno. Odma pored nje valjevka ne otvara se i normalno zrno.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Pa njima iz kisnih krajeva je malo sto bi mi iz susnih krajeva zvali normalnih prinosom,nekome malo,nekom odlicno maltene.Ovde repa nzm jel ima par vagona po hektaru prinosa ...

Odrađena Diletta, kako je loše nicala tako je i loše završila. Prinos 650kg po Kj a zrno smežurano.
Susedna parcela Rubin i Validus zrno normalno...

Susnim krajevima priznajem one delove de su odavno soju izbacili, de je soja i dalje u plodoredu tu nema govora o susi.
Soja sa slika dala 2.1t/ha.
Da, da izbacili soju i seju vise kukuruza jer on bas ume da rodi!
Nema pravila treba da ti bude jasno!
Nakon bedne 2022 i prinosa soje od 400 kg/kj vecina kod nas ili vise nisu je sejali ili smanili za 50% i desi se sledeca godina sa prosecnim prinosima od 2400-2500 kg/kj.
O onom korovu (suncokretu) nemoj mi pricati! Da mogu kj 1 ne bi posejao!
Eto psenice ce se posejati ko nikad do sad jer je davala dobre prinose i brzo se zaboravlja na par godina u nazad kad je pukla ko tikva, te od bolesti a tretiramo ko magarci te zbog nedostatka kise, te zbog miseva…
Dakle nema kulture koja garantuje i tacka!

Ako kazem da me govoris istinu tebi je jasno sta to znaci?!
Sta je onda sa 2014, 2016 kad je razvalilo svuda i kad budem imao vremena razmatracu neke tvoje postove iz ranijih godina o prinosima.
Tako da nemoj pisati svasta.
Dajes odgovor bez ikakvog razmisljanja isto kao i sto pises vecinom.
U zadnjih 13 godina samo si 2019 prosao solidno??? Bas svasta!

Nakon bedne 2022 i prinosa soje od 400 kg/kj vecina kod nas ili vise nisu je sejali ili smanili za 50% i desi se sledeca godina sa prosecnim prinosima od 2400-2500 kg/kj.
Eto psenice ce se posejati ko nikad do sad jer je davala dobre prinose i brzo se zaboravlja na par godina u nazad kad je pukla ko tikva, te od bolesti a tretiramo ko magarci te zbog nedostatka kise, te zbog miseva…
Imali smo svi brodolome od 200kg soje po nitru, nevremena u suncokretu, trulu repu....
Samo nisu svi podjednako objektivni po pitanju licne muke.

Susnim krajevima priznajem one delove de su odavno soju izbacili, de je soja i dalje u plodoredu tu nema govora o susi.
Soja sa slika dala 2.1t/ha.
lepo sam rekao pre i ja.gde su idalje u ataru zastupljene vise proletne kulture tu nema goora o sussi
na soji suncokretu i kukruzu sam doziveo vec dosta puta da skidam 0-300kg na jutru druze a na na psenci jecmu i repici to jos nisam doziveo.najlosije sto sam skidao psenicu bilo 2022 kod drugara 900kg po jutru al tuje ledotuca unistila sve.delom si u pravu nema kulture koja garantuje al sanse za popusit su postale druze jako velike za proletne kulure.nebi me cudilo kakvi smo levati da sledece godine kad bude jako punopsenice da nas omlati veliki led u junu sledece godne.

@Peet Znaci par godina bilo dobro,ostatak lose do srednje zalosno ,jel to nesto za pohvalu ?.
@North ARMY XD,znaci ovde padaju rekordi ,susu nismo videli ,posto se seju soje i dalje,i bice je i sledece godine,i ja cu je sejati opet.
Sta se sve pise ovde ....

lepo sam rekao pre i ja.gde su idalje u ataru zastupljene vise proletne kulture tu nema goora o sussi

na soji suncokretu i kukruzu sam doziveo vec dosta puta da skidam 0-300kg na jutru druze a na na psenci jecmu i repici to jos nisam doziveo.najlosije sto sam skidao psenicu bilo 2022 kod drugara 900kg po jutru al tuje ledotuca unistila sve.delom si u pravu nema kulture koja garantuje al sanse za popusit su postale druze jako velike za proletne kulure.nebi me cudilo kakvi smo levati da sledece godine kad bude jako punopsenice da nas omlati veliki led u junu sledece godne.
covece kako led utice dal je godina prinosna tj kisovita ili susna o cemu ti pricas?

ako si imao primer 2t suncokreta i naidje oluja polomi sve u jednom danu u tvom krugu od 2 kilometra a ostalima rodi 2t ti kazes da je to losa godina?

a tek za psenicu sto si odvalio 900kg po jutru al tuko led a ona trebala dati 4 t garant,zato imas osiguranje od leda

durze pocinjem mislit da si ti malo ogranicen u shvatanju nekih stvari.gde sam ja to rekao da led utice druze stvarno si ogranicnen. u zadnjih par godina daleko vece sanse su da ce biti manji minus na cene iprinose sa psenicom jecmom nego proletnim soja kukuruz druze jel sad shvacasa????
radim dosta usluga i prema tome dajem svoja zapazanja gde je stvarna susa.od sotina negoslavci i okolna mesta.radio sam i jedno vreme dosta u sidu posebno vadenje repe.hocu reci dosta atara obidem druze ne samo sa ceste pa znam gde je kakvo stanje ovde.
hoces ovde da postavim sudske procese sto se gonim sa osiguranjem sto nisam naplatio jos stetu od oluje za suncokret iz 2022 i 2023.2022 sam i odustao jer je samo nekih 15hektara kod sotina stradalo dok 2023 mi je sav suncokret oluja polomila i jos uvek nista nije naplaceno ztao da mani me tog imas osiguranje
verovatno kad tako lupetas i pricas nisi doziveo kako led u junu moze da polomi psenicu i omlati i posece klasove al to je jednom u deset dvajst godina dok ova susa iz godine u godinu sve veca cesca druze
il ti zivis u nekom posebnom univerzumu pa si sa 0-200kg soje kukuruza suncoketu po jutru u manjem minusu nego sa 25-30m psenice u losim godinama?

Nazad
Vrh