Soja 2025

I kod mene ista sorta eno lopatamo ja i ćale već nedelju dana da se prosuši da bi je neko primio 😂

Hoce da se otvara. To joj je mana rekao bih. Inace deluje sasvim ok i pri ovom rodu moze da se vozi 10 km/h, ako kombajner moze da drzi volan 🙃

Soja zavrsena, prosjek 3,46 t/ha
Korana 4,21 t/ha
Ika 2,33 t/ha
Dileta sto sam dobio od kolege da probam 8redi, ispada 1,6 t/ha..jako puno otvorenih mahuna,i još svaki put kosa momački otrese. Da nisu ispucale mahune toliko po prinosu bih rekao da bi bila tu kao Ika. Vlaga svih je bila od 11-14%
Korana dobra, al jedna velika mana, maune su praktički na zemlji i još onak solidno polegla, baš sam se namučio skidajući nju, da nema nagiba od sebe/na sebe na grlu nema šanse, tu jedino flex kosa dolazi u obzir. A za Dilettu onaj američki sistem puhanja zraka na hederu :S

Dva roka sjetve
Isto, drugi rok spržen, poluprazne/prazne mahune
Opet je nedostajala ta bitna kiša između od 20.07 i čitav 8.mjesec što je opet presudilo Iki da nalije zrna
6cce6c29a5e1225dd8e939682a41f0ab.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Soja zavrsena, prosjek 3,46 t/ha
Korana 4,21 t/ha
Ika 2,33 t/ha
Dileta sto sam dobio od kolege da probam 8redi, ispada 1,6 t/ha..jako puno otvorenih mahuna,i još svaki put kosa momački otrese. Da nisu ispucale mahune toliko po prinosu bih rekao da bi bila tu kao Ika. Vlaga svih je bila od 11-14%
Korana dobra, al jedna velika mana, maune su praktički na zemlji i još onak solidno polegla, baš sam se namučio skidajući nju, da nema nagiba od sebe/na sebe na grlu nema šanse, tu jedino flex kosa dolazi u obzir. A za Dilettu onaj američki sistem puhanja zraka na hederu :S

Dva roka sjetve
Isto, drugi rok spržen, poluprazne/prazne mahune
Opet je nedostajala ta bitna kiša između od 20.07 i čitav 8.mjesec što je opet presudilo Iki da nalije zrna
6cce6c29a5e1225dd8e939682a41f0ab.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
I koji su to rokovi , koji datumi , i koji je bolji?

Nazad
Vrh