Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A prinos?Kraljica
![]()
![]()
U ovoj fazi dovoljno je 1l po kj. Ja sam tako prskao pre par godina. A i najavljuju preko 30 stepeni sledeće nedelje, što će značiti svakako.Jel dovoljno 2.5l/ha reglone forte ?.Jedan prodavac kaze 1l po kj je dosta,meni to malo.
750kg/kjA prinos?
Isto je stanje i kod nasWendy,setva 3 maja valjda.Nejednake biljke,zbog suse,nejednako sazrevanje,vidi se na slikama.Ima i skroz zelenih biljaka,mada mahune su popunjene kod njih,samo kad ce to uzreti ,po meni jos minimium 2 nedelje ako je cekam prirodno da sazri.Problem su te suve biljke,niske ,nikakve,ali imaju mahuna i to se ce otvarati i prosipati dok ove zelene sazru ...Sad pitanje,kad je po vama idealni momenat za desikaciju ?.Mozda glupo pitanje,ali nece li se zrna u ovim bas zelenim mahunama smezurati ako idem ovih dana tretman ?.
![]()
druze kolko kod tebe bilo kise kad je takva i jos zeleni mahuna?dans skidao drugaru vendi sejan 10maja a prinos na 14ha nekih sve skupa 3500kg vlaga8.a sto se tice desikacije mi smo pre dok se to smelo radit isli tak u toj nekoj fazi kak je kod tebe sad uvek sa nekih 1-1,,5l po jutru i odradi posoWendy,setva 3 maja valjda.Nejednake biljke,zbog suse,nejednako sazrevanje,vidi se na slikama.Ima i skroz zelenih biljaka,mada mahune su popunjene kod njih,samo kad ce to uzreti ,po meni jos minimium 2 nedelje ako je cekam prirodno da sazri.Problem su te suve biljke,niske ,nikakve,ali imaju mahuna i to se ce otvarati i prosipati dok ove zelene sazru ...Sad pitanje,kad je po vama idealni momenat za desikaciju ?.Mozda glupo pitanje,ali nece li se zrna u ovim bas zelenim mahunama smezurati ako idem ovih dana tretman ?.
![]()
250kila po hektaru da nisi ti pogrešio malo pa permutovodruze kolko kod tebe bilo kise kad je takva i jos zeleni mahuna?dans skidao drugaru vendi sejan 10maja a prinos na 14ha nekih sve skupa 3500kg vlaga8.a sto se tice desikacije mi smo pre dok se to smelo radit isli tak u toj nekoj fazi kak je kod tebe sad uvek sa nekih 1-1,,5l po jutru i odradi poso
nadam se druze da takvu bedu nes nikad dozivit.dok ne osetis na svojoj kozi ne verujes.prosle godine je bilo jos losije.maune prazne a na donjim maunama sto ima zrna to sve smezurano.vendi i te kasne sorte 01 1 presudio august bez kise.drugar je bas isao s namerom da izbegne taj august i posejao vendi kasnije 10.maja da doceka kise u septembru al nije pomoglo ni tih 15l iz dvanavrata.ja favorita imam prosek 11m a ostale od 100 do 300kg po jutru.soja napusta ovaj atar.ja cu samo favorita u prolece 10ak hektra da imam seme a ostalo sejem postrno kao i vecina samo da se zadovolje uveti pravilnika za poticaj250kila po hektaru da nisi ti pogrešio malo pa permutovo
ako treba nekome desikant znam ja gde ima dostupno odmahU ovoj fazi dovoljno je 1l po kj. Ja sam tako prskao pre par godina. A i najavljuju preko 30 stepeni sledeće nedelje, što će značiti svakako.