Soja 2025

Kraljica

20250913-164209.jpg
20250913-181139.jpg

Wendy,setva 3 maja valjda.Nejednake biljke,zbog suse,nejednako sazrevanje,vidi se na slikama.Ima i skroz zelenih biljaka,mada mahune su popunjene kod njih,samo kad ce to uzreti ,po meni jos minimium 2 nedelje ako je cekam prirodno da sazri.Problem su te suve biljke,niske ,nikakve,ali imaju mahuna i to se ce otvarati i prosipati dok ove zelene sazru ...Sad pitanje,kad je po vama idealni momenat za desikaciju ?.Mozda glupo pitanje,ali nece li se zrna u ovim bas zelenim mahunama smezurati ako idem ovih dana tretman ?.

Isto je stanje i kod nas

Wendy,setva 3 maja valjda.Nejednake biljke,zbog suse,nejednako sazrevanje,vidi se na slikama.Ima i skroz zelenih biljaka,mada mahune su popunjene kod njih,samo kad ce to uzreti ,po meni jos minimium 2 nedelje ako je cekam prirodno da sazri.Problem su te suve biljke,niske ,nikakve,ali imaju mahuna i to se ce otvarati i prosipati dok ove zelene sazru ...Sad pitanje,kad je po vama idealni momenat za desikaciju ?.Mozda glupo pitanje,ali nece li se zrna u ovim bas zelenim mahunama smezurati ako idem ovih dana tretman ?.

druze kolko kod tebe bilo kise kad je takva i jos zeleni mahuna?dans skidao drugaru vendi sejan 10maja a prinos na 14ha nekih sve skupa 3500kg vlaga8.a sto se tice desikacije mi smo pre dok se to smelo radit isli tak u toj nekoj fazi kak je kod tebe sad uvek sa nekih 1-1,,5l po jutru i odradi poso

Krajem jula zadnja kisa,bilo je posle toga 2-3 puta po 4-6 litara mislim,ali ovde duva vetar skoro redovno,stoga to se sve isusi kao da nije ni palo.Jel kod tvog drugara niska zemlja blizu reke,glina ?.

u najboljem delu atara ovde mu je sva soja ove godine bila.da nizi deo u susi duze vlagu drzi.tu sam blize drugara imo favorita 15m jutro on je isto imo neku tri nule 13m a vendi kod tog drugara pet put losija.na tabli od 5hektra stavio pola vendy a pola ta rana mislim da je comandor od axereala neka rana 3nule al proverit cu jos.ta rana mislim comandor mu curila 13m a vendi danas skinuli 3m po jutru.prazne mahune smezurano zrno jako lose.mi ceo august bez kise verovatno to opet presudilo soji posebno kasnim sortama i kasnijim rokovima setve

Nazad
Vrh