Soja 2025

Ne treba meni samo se informisem, mada ko zna. Ovdje rijetko ko sije soju.

Poslednja izmena:
Danas prolazio pored zadruzne navodnjavane soje,ogromna tabla ,nema kraja parcele golim okom,treba ti dvogled ,jbt ja 180 cm,ona u proseku visoka do grudi,negde i do ramena ,na 50 medjuredno,mahuna nacickano bruka jedna ,4+t/ha garant prinos.Puni mahune trenutno,ima gde je skoro napunila neke mahune skroz.Sorta nije bitna,nit nzm koja je,ali pod navodnjavanjem svaka ce imati masivan prinos.

Danas sam pogledao jednu parcelu posejanu prvog dana setve 22 Aprila.
Da nije bilo ove zadnje kise od nekih 20 lit puklo bi na manje od 500 kg/kj, ovako, nadam se o nekom prinosu od 1000 kg/kj.
Sve te mahune koje ima sa zrnima bi se skroz osusile, sad vec ima sanse da ih lepo popuni i sazreva za takav prinos!
Dobro nije ali bi se zadovoljio sa takvim prosecnim prinosom na osnovu toga na sta je licila soja kod nas pre ove kise, jos kad pomislim na to da mi je skoro 50% povrsina pod sojom, isplivacemo nekako!!!

druze ti imas velka muda!tolke suse zadnjih par godina i usudis se soju na pola povrsina bome muda golema.ja soje kukurza i suncokreta zajedno imam trecinu al dvetrecine od toga je suncokret i da semene pita nebih sejao vise nista od proletnih kultura al kad ovde tak zakoni nalazu pa se mora

Ako bi mogao ni kj 1 ne bi posejao pod tim jeb..m korovom ( suncokretom) ali na zalost moram jer je takva zemlja i mora se psenica i suncokret posejati!
Najgora godina za soju u ovom regionu je bila 2022 sa oko 500-600 kg/kj, verovatno ova je druga za tom.
Nikad ranije nisam bio prosecno sa manje od 1350 kg/kj.
Nije dobro ali kad nisi u nikakvim dugovima prema nikome, onda moze proci i tako!
Dokle? Ko ce ga znati! Boze zdravlja!
Ostalo ce doci samo po sebi, samo pamet u glavi!

druze ti imas velka muda!tolke suse zadnjih par godina i usudis se soju na pola povrsina bome muda golema.ja soje kukurza i suncokreta zajedno imam trecinu al dvetrecine od toga je suncokret i da semene pita nebih sejao vise nista od proletnih kultura al kad ovde tak zakoni nalazu pa se mora
Šta ti je na druge 2 trećine?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Šta ti je na druge 2 trećine?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
na druge dve trecine su ozime.pivarac 25%bob 25% psenica 10% repica 10% 20%suncokret i po 5% soja i kukuruz.soje sam nekad sejao po 75ha a ove godine samo nanekih 12.sledece godine smanjujem suncokret upola a bob i repicu izbacujem,verovatno i kukuruz a mozda i suncokret izbacim.povecat pivarac i psenicu i u nekim pregovorima da krenem u sirak

Nazad
Vrh