Soja 2025

Ma i ovi prevrću po prikolici kod nas.... Ne znam gde se žuri...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Mico a Rubin?
Meni nekako najbolje deluje ES Conqueror. Imam i Dilete i Pionira i Rubina, a i Wendy.
Jedna njiva Wendija je ubedljivo najvise pokisla. Tamo je palo sigurno 40ak l u proteklih 20 dana, a i proleros je tamo padalo bolje. Ove njive sto nisu pokisle ni blizu toga ce brzo da se kose. Za 10-15 dana zetva ce polako krenuti.

Mico a Rubin?
Meni nekako najbolje deluje ES Conqueror. Imam i Dilete i Pionira i Rubina, a i Wendy.
Jedna njiva Wendija je ubedljivo najvise pokisla. Tamo je palo sigurno 40ak l u proteklih 20 dana, a i proleros je tamo padalo bolje. Ove njive sto nisu pokisle ni blizu toga ce brzo da se kose. Za 10-15 dana zetva ce polako krenuti.
Dobro izgleda onako na oko ima puno meuna a u njima svašta. Treba za Rubina još dve dobre kiše da nalije zrno.

Ako bude kise sad u subotu sto Čubrilo pise i od nedelje isto nesto, bice zanimljivo videti majsku setvu soje, kod mene setve oko 15og maja zelene ko gora sa dosta mahuna koje jos nisu ni pocele cestito da nalivaju.

Ako bude kise sad u subotu sto Čubrilo pise i od nedelje isto nesto, bice zanimljivo videti majsku setvu soje, kod mene setve oko 15og maja zelene ko gora sa dosta mahuna koje jos nisu ni pocele cestito da nalivaju.
Ista stvar i kod mene, narocito u Validusu koji je jos i kasnija sorta. Za sada na oko i po mahunama bolji od Vedndija, videcemo na kraju.

Jaka rosa je odlican partner soji. Vlage u zemljistu nesto ima, soje su krenule u sazrevanje. Pocetak zetve tu oko 10.09. pa u zavisnosti od sorte i roka setve do pred kraj septembra. Sutra kolega radi ranu setve Orakela. Videcemo sta ce biti.

Nazad
Vrh