Soja 2025

A ona vjecna dilema jeli pauk ili grinja ? Sta je to najcesce ustvari i jel taj uranus npr moze za oboje?

Prošao dobar deo atara u krug danas. Ima gde su grinje napale više od 50% parcele, ali ljudi jednostavno ne preuzimaju ništa..... Retko koja soja da je ostala bez grinja trenutno.... I ove kasnije setve su sada počele da dobijaju grinje....
Pa kad su grinje kod nas, u nedostatku soja u ataru (niko vise ne radi soju), napale lipicu mucenu, onda je jasno kakva je godina. Pojeli skakavci....

druze ovde majska setva otpisana jos pre mesec dana.evo jedna slika sto sam slikao pre 2dana od drugara.moja njiva udara u po njegove pa odmah slikao sto je sejao do mene po jutra 1.maja a dalje sto se zelene sejo oko pocetkom aprila ak se ne varam bese 5.april jos cu ga pitat kad ga vidim.inace po kvaliteti zemlje daleko najbolji deo atara

Obilazio sam juče moje soje, ni jedne jedine mahune nema. A cvetova more, naravno svi abortirani osim onih na poslednjem spratu ili ponegde na poslednja dva sprata. Isto stanje je i na triboru (0 grupa), i na connectoru (I grupa).

A inače soja bez mahuna nije nešto posebno zahtevna za vodom, dok sa formiranjem mahuna postaje jako zahtevna za vodom. Tj. problemi sa sojom će tek postati izraženi ako ne bude kiše...

Nazad
Vrh