Soja 2025

Povampirila se,dal ce biti nesto videcemo.
Jos jedna zanimljivost,flekovao sam sa lednjom prskalicom sirak sa Kletoks extra na pocetku onog pakla a jednu parcelu sam prosao traktorskom prskalicom na ogumke po 1-2 ara. Gde sam prosao prskalicom tu je soja sprzena,nema je u pola ove koja nije prskana.

b4909f95-9a22-442a-a9dc-f3e288b50814.jpg
f1f1a496-0f84-4d9e-ae78-0d31bc4dd4d0.jpg

Da nije bila prljava prskalica od necega?
Herbicidi za kukuruz grupe 14 tzv ppo , su zlo u prskalici i diznama,filterima ostaju .
Npr mezotrion,laudis,adengo,merlin....Jesi koristio okvasivac uz kletox?
Jel ta sprzena soja ima crno crvene tackice?

Mezotrion-om sam ja malo suncokreta oprljio ,ali tek sa kraja njive ,desetak metara.Prskalica prana 4 puta ,tj oko 600 lit vode proterano kroz nju ,+ ja prao rucno iznutra sa crevom ,svi filteri poskidani,oprani i opet eto malo je oprljio ,jako nezgodna hemija.

Da nije bila prljava prskalica od necega?
Herbicidi za kukuruz grupe 14 tzv ppo , su zlo u prskalici i diznama,filterima ostaju .
Npr mezotrion,laudis,adengo,merlin....Jesi koristio okvasivac uz kletox?
Jel ta sprzena soja ima crno crvene tackice?
Pre toga je deset dana ranije radjena isto soja (cela povrsina) sa herbicidima za sirokolisne i posle toga prskalica nije detaljno oprana nego tipa sipano 100l vode i provuceno kroz grane.Nema crvene tacke,nego samo smezuran list i duplo je manja od ne prskane.

Pre toga je deset dana ranije radjena isto soja (cela povrsina) sa herbicidima za sirokolisne i posle toga prskalica nije detaljno oprana nego tipa sipano 100l vode i provuceno kroz grane.Nema crvene tacke,nego samo smezuran list i duplo je manja od ne prskane.
Oce i tako od tih nekih herbicida . Najveci problem bude kad se ne potrosi herbicid ,npr Laudis,Kalisto i prenoci u prskalici
E onda se nekako kao djavo istalozi i uvuce u filtere i dizne.

Nazad
Vrh