Soja 2025

Da,na to sam i mislio,baterija sejalice ide po vec nikloj soji,raoni,disk,nebitno,tockovi nagazni,sve ide preko nikle soje ,pa reko jel ostecuje koliko biljaka ili ne.

Ukoliko neko ima iskustva zamoliću za savet
Na nekim njivama nisam stigao od jakog vetra da posle setve pre nicanja odradim sa metrabuzinom i totalom Soja već nikla a i korovi tako oko 20 Aprila Ambrozije ima od najmanje do 10-15cm Ne znam koja je najpametnija hemija za split aplikaciju Da li dakoristim flex szgenta 2x 0,6 lit/ha ili prvo flex posle 1/2 koruma, ili prvo 0,15 lit/ha rampu pa u drugoj corum Ne znam da li u splitu sa hemijom u prvoj turi mora biti ista i u drugoj ili se može mešati Logika je sada mi je pobegla pa flex ili rampa a posle ono što novo ponikne može i sa blažim
Tretirao bi sutra pa ako nekom ima savet odlično

Moje misljenje,Flex puno doza prvo,samo ako je mala soja,nzm kako ce je podneti.Po meni on najbolje udara ambroziju,mozda cak i da dodas jos nesto pored flex-a jer tolika ambrozija je teska za unistiti.
Tu si trebao prskati vetar ili ne,dizne za vetar,mali pritisak pa opet bolje nego da ostavis ne oprskano.Nekad kasno predvece oslabi vetar,nekad rano ujutru kad izlazi sunce nema vetra ...

Moje misljenje,Flex puno doza prvo,samo ako je mala soja,nzm kako ce je podneti.Po meni on najbolje udara ambroziju,mozda cak i da dodas jos nesto pored flex-a jer tolika ambrozija je teska za unistiti.
Tu si trebao prskati vetar ili ne,dizne za vetar,mali pritisak pa opet bolje nego da ostavis ne oprskano.Nekad kasno predvece oslabi vetar,nekad rano ujutru kad izlazi sunce nema vetra ...
Hvala soja jeste mala tek po neka kreće u prvu trolisku nikla tamo oko 20 aprila ali sada su bas topli dani brzo napreduje
Pa možda da idem sada sa 0,7 lit/ha flex pa u drugom split 0,5 lit flex
Ili ako imaš iskustva mogu li u drugom iskoristiti zalihe kvazar+galbenon+rampa tj 0,6 lit imazamoks +1,2 lit bentazon +0,15 lit klomazon ili i u drugoj da se držim samo flexa i da li još nešto uz flex i šta ili solo flex
Duga priča da ne pretrpam sejao sam 50 jutara soje, trajalo 4 dana 2 dana ujutro kiša, pa kvarovi tretman na crno odlagao pa vetar kao lud pa kiša pa sam tretirao 45 ali 5 jutara je već poniklo 30% pa tu njivu nisam Nisam stigao.

Imazamoks je tu secerna vodica po meni,pogotovo kao Kvazar.Ja sa ambrozijom nemam mnogo iskustva,to malo sto je imam sam primetio jedino da je Flex nosi.Bolje da ti neko iskusniji ko se bori sa ambrozijom preporuci koje a.m da koristis i koliko.Ne valja ni da preteras pa ostetis soju ....

Nazad
Vrh