Dulkaarpad
Član
Jbliga… susa…
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije, na zalost, peskovita je zemlja ali jos je na par cm ispod zemlje dosta vlage.
Zato sam i rekao da ce joj biti potrebno jos kise da naliva zrna i da istera do kraja.
Jel to pesak, ili neki rit, potes uz Dunav?Danas usluzna vrsidba soje 8kj prinos ukupno 2500kg.
Nije Ujteres, nas atar!Újtörés?
Dobila je 70-88 l kise kraje juna/pocetkom jula (kod nas 17 lit je pala tad).
Kod nas juče OOO grupa zrenja 1300 kg/kJ.Kod nas 000 grupa koja je sijana pocetkom 4.mj curila 15 meteri. Nitko u ataru nece imati visee pd 12 13 ove normalne grupe zrenja. A mnogi ce imati i 500 600 kg po jutru
Još će te rane biti bolje juče kod nas vršio Vinku 600 kg po kjKod nas juče OOO grupa zrenja 1300 kg/kJ.
Kod nas godina za prskanje totalom. Nizašta drugo...@Mr.Paor Eh kad bi bilo,sve preko 2t bi bilo odlicno za ovakvu godinu.
Gledam sad detalje za tu parcelu unazad par godina, 2022 godine sam imao oko 1500kg/ha ,to je i najlosiji prinos od kako je sejem od 2019-te.Ali te 2022 godine je bilo bas malo padavina,u neke slabije delove atara kukuruza nije ni bilo,moglo se tarupirati.Ove godine je bilo nesto vise padavina do tog jula meseca plus dosta ranija setva,pa se nadam i da ce biti vise od tih 1500kg,ali ne zna se nista dok ne udje kombajn u njive.Ova godina definitvno je samo za ozime useve i eventualno suncokret,tj kod nas,za moj region.