Soja 2024

Isti slucaj i lod mene. Imam dosta kj Wendya posejano od 9 do 13 Maja. Lepa visoka sa puno cvetova ali sa malo mahuna.
Takvoj soji treba jos 2 solidne kise u Avgustu kako bi zavrsila pozitivno nalivanje zrna.

Samo pitam,nema potrebe za bilo kakvim preteranim objašnjenjima.Znam da su nekada to radili da bi je prodali kao staru odnosno po ceni pre redovnog skidanja soje.Ipak je u redovnoj žetvi cena obično išla dole.Možda je sejana tako da izbegne ove vrućine.Opet kažem mnogo je razloga za i protiv.Svako ima svoj rezon i poznaje svoje parcele.
Kod mene recimo prošle noći kao da je pala kiša kolika je rosa bila i takve noći će izvući moju soju do neke ozbiljne kiše koje će joj dati vlage da nalije mahune.Zato samo opušteno i nema potrebe za nekim gardom.

Soja je .ebena totalno.2022 kada sam joj podigao spomenik imao sam jednu parcelu i isto tako se tešio da je u redu sve dok ima rose.Kada je kombajn ušao u njivu videlo se da nema ni po .ičke hladne vode.

Sto se mene tice ja bi potpisao na 2.5t /ha i ako je dobijala kisu redovno,one temperature su ojadile cvetove.

Nazad
Vrh