Soja 2023

Wendy- krajnji prosek 1800kg po jutru. Gde nije bilo leda bilo je oko 2t/jutro, gde je bilo leda oko 1,5 tona, uz dosta semena po zemlji i velikih primesa...

Kad je soja dobra ,zdrava ,tj kad je pogodna godina ,stigne kasno sijana bez problema . Desetak do 15bdana kasnije i od 2 mjeseca ranije posijane. Nema retrovegetacije i visoke vlage . To se desava samo u susnim godinama
Zanimljivo da nema neku visinu kao u nekim drugim godinama ali mnogo mahuna po biljci sa izuzetno velikim i zdravima zrnom, pricam za nas region.
Nikad do sad nije se desilo da nakon najlosije godine sa najmanjim prosekom dolazi naredna (ova) sa najboljim prosekom do sad.

Odem u atar, tamo Wendy, odem u Šabac na vašar ono Wendy, odem u Rumu ono Wendy. Ala se ona raširila!

Sejem soju vec neki 30 godina,najkasnija setva.je bila 15.05
Valjevka iz nulte grupe zrenja .
A ovo sta sam sve procitao ,nebi kometarisao.

Ja da mogu da nabavim, sejao bih 3. grupu zrenja. Samo ovi sa instituta neće da daju seme. Imaju 2 priznate sorte ali nisu u prodaji.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ja danas odradio samo jednu parcelu pred mrak.Sac metodom oko 1000kg/ hektar. U tom delu je tukao led pre mesec dana......

Kod nas ako ovako potraje bice prazan atar sledece nedelje .
Pocetak oktobra nekad se tad sahutavalo.

Nazad
Vrh