Soja 2023

Krenuli juce, prinos oko 3300/ha. Ova je imala jednu kisu u maju, ostale vidno nize i losije, pa se nadam da dobaci bar do 2300. Cena oko 50 din sa pdv.
129031468735fe54b4ed77571d04acff.jpg

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Tribor. Sejan na 3 cm. Posle nicanja sklop u najbolju ruku 50%, a verovatno i manje. Nisam hteo da presevam, ostavio pa šta bude. Na kraju prinos preko 2t po jutru. Znaću tačno kad izmerim prikolicu jer je ostavljeno za seme.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Istina, kod nas je 370 e/t

@MOMOSARIC sve je IKA (01), i proljetna i postrna

Gde može da se nabavi ta ika?

@mixer87kac

Za Srbiju ne znam tko uvozi…
Po meni svaka sorta je dobra sto se soje tice, ak je godina dobra/normalna

Al recimo Ika (proljetna) je kod nas u ataru najlosije podnijela oluju, 80% bocnih grana (samim tim i mahune na tim) odbacila jednostavno nakon oluje i polegnuca al zbog tog dobrog granjanja dobro podnosi puno puno rjede sklopove od vecine sorti i brze zatvara redove

Dok Wendy je najbolje podnijela oluju, al ako padne sad ova najavljena kisa za vikend, siguran sam da wendy opet ide u retrovegetaciju 3u godinu zaredom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mixer, kažeš da si sejao na 3 cm i da je niklo oko 50% što matematički iznosi konačno 5-6 cm rastojanje. Uz to je i prinos bio jako dobar. Ovo ipak navodi na zaključak da je treba sejati na veći razmak od onog na koji smo navikli. Naravno pod uslovom da je priprema dobra i da ubrzo padne kiša i nikne dobro.

Kukuruze sam ove godine razredio. Pšenicu razredjujem na jesen. A na proleće i soja ide na razredjivanje...

Kukuruze sam ove godine razredio. Pšenicu razredjujem na jesen. A na proleće i soja ide na razredjivanje...

Из којег разлога, ја сам ове године кукурузе сејао све на 23-24цм. Надам се да се нећу покајати кукурузи не изгледају лоше лепи клипови али да ли, ће надоместити величином клипа ређи склоп видећемо.

На својој земљи ако да Бог да успем да решим наводњавање на петину површине ћу убацити неко поврће, петина пшеница, петина соја и две петине кукуруз. На аренди која је тренутно у реализацији ићи ћу две четвртине кукуруз и по четвртина соја и пшеница. На Кукурузу је уз сва улагања мени најбоља математика у последњим годинама.

Из којег разлога, ја сам ове године кукурузе сејао све на 23-24цм. Надам се да се нећу покајати кукурузи не изгледају лоше лепи клипови али да ли, ће надоместити величином клипа ређи склоп видећемо.

Manje semena, ušteda u novcu.
Bolje provetravanje, manje bolesti
Redji sklop, manja konkurencija...

Nazad
Vrh